Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το άνοιγμα της εστίασης

ΑρχικήΝέαΣυνεχίζεται το «θρίλερ» με το άνοιγμα της εστίασης
spot_img

cibum team

Με γνώμονα τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με το επίπεδο εμβολιασμού, θα κινηθεί η κυβέρνηση στο θέμα του ανοίγματος της εστίασης. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν λίγο πριν ή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται, και που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης είναι τα καταστήματα εστίασης να ανοίξουν πριν από τη Μεγάλη εβδομάδα με το αιτιολογικό ότι μόνο έτσι θα αποφύγουμε τις εικόνες ακραίων συνωστισμών και υπαίθριων πάρτι σε πλατείες, πάρκα και παραλίες ανά την επικράτεια, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με καταστολή αφού η κόπωση των πολιτών από τα lockdown είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Πάντως, αν και όλα είναι ακόμα ρευστά, το επικρατέστερο σενάριο είναι η εστίαση να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου να της δοθεί χρόνος προσαρμογής, μετά από τόσους μήνες απραξίας έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Το μόνο σίγουρο και ανεξάρτητο από την ημερομηνία ανοίγματος, είναι ότι τα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν τους πελάτες τους μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο