ΑρχικήΝέαΤέλος οι πωλήσεις προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

Τέλος οι πωλήσεις προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ

3 λεπτά ανάγνωσης

Νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας προβλέπουν απόσυρση προϊόντων κάνναβης από σημεία λιανικής, δημιουργία ψηφιακού μητρώου ελέγχου και αυστηρότερη εποπτεία για την προστασία των ανηλίκων.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε αυστηροποίηση του πλαισίου διάθεσης προϊόντων κάνναβης, με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να ανακοινώνει την άμεση απαγόρευση πώλησης καπνικών και συναφών προϊόντων κάνναβης από περίπτερα και μίνι μάρκετ. Όπως δήλωσε ο υπουργός στο Star, «από την άλλη βδομάδα πρέπει να αποσυρθούν όλα τα προϊόντα κάνναβης από τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ», προαναγγέλλοντας νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Βιολογικά: Από τα «χαμένα» πρόβατα του ΟΠΕΚΕΠΕ στα ανύπαρκτα μελίσσια – Όλα τα ευρήματα των ελέγχων και οι σκιές στους φορείς πιστοποίησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ευρωπαϊκός συναγερμός για ελληνικό ελαιόλαδο που πωλήθηκε από μεγάλα σουπερμάρκετ λόγω 3MCPD – Αναμένεται έλεγχος στην ελληνική παραγωγή και διακίνηση

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο με τίτλο «Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας – Πρόσβαση των ασθενών σε νέα φάρμακα και θεραπείες… και άλλες διατάξεις» εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής και περιλαμβάνει παρεμβάσεις για τον αυστηρότερο έλεγχο της αγοράς προϊόντων κάνναβης. Στις βασικές προβλέψεις του νέου πλαισίου περιλαμβάνεται η απαγόρευση λιανικής διάθεσης προϊόντων κάνναβης από περίπτερα, μίνι μάρκετ και αυτόματους πωλητές, καθώς και η δημιουργία ειδικού Ψηφιακού Μητρώου Ελέγχου Προϊόντων Κάνναβης στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παιδικά αντηλιακά: Ύποπτα φίλτρα, συντηρητικά και ερεθιστικές ουσίες σε 6 από τα 11 γνωστά προϊόντα της αγοράς που εξετάστηκαν

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | FAO: Φόβοι για υπολείμματα φυτοφαρμάκων, φυσικών τοξινών και αλλεργιογόνων στο ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η ενίσχυση του ελέγχου στην εφοδιαστική αλυσίδα και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της κυκλοφορίας των συγκεκριμένων προϊόντων στην αγορά.

Η κυβερνητική παρέμβαση έρχεται μετά από περιστατικά κατανάλωσης προϊόντων κάνναβης, όπως ζελεδάκια και ατμιστικά έλαια, από ανήλικους μαθητές, γεγονότα που προκάλεσαν έντονη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές και στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Συσκευή δοκιμής για μπαταρίες (!) δίνει «δακτυλικό αποτύπωμα» στον καφέ και αποκαλύπτει τα μυστικά της γεύσης του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Είναι οι γλυκοπατάτες πιο υγιεινές από τις «κλασικές» πατάτες;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει «τέλος στην ασυδοσία» της ανεξέλεγκτης αγοράς, τονίζοντας ότι απαιτείται αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι η φαρμακευτική κάνναβη θα συνεχίσει να χορηγείται αποκλειστικά μέσω ιατρικής συνταγογράφησης και μόνο από γιατρούς, αποκλείοντας τη διάθεσή της μέσω ιδιωτικών διαδικτυακών πλατφορμών.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Listeria στα RTE τρόφιμα: Ο φάκελος που θα ζητά ο ΕΦΕΤ στους ελέγχους μετά την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2024/2895

Από την 1η Ιουλίου 2026 οι επιχειρήσεις που παράγουν τρόφιμα έτοιμα προς κατανάλωση θα πρέπει να διαθέτουν τεκμηριωμένο φάκελο για τη Listeria monocytogenes. Τι προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2024/2895 και ποια στοιχεία θα ζητά ο ΕΦΕΤ κατά τους επίσημους ελέγχους

Εκθέσεις βιωσιμότητας επιχειρήσεων: Τι αλλάζει με τα αναθεωρημένα ESRS και το νέο εθελοντικό πρότυπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα αναθεωρημένα πρότυπα ESRS, μειώνοντας τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας, ενώ εισάγει νέο εθελοντικό πρότυπο για επιχειρήσεις εκτός του πεδίου εφαρμογής της CSRD.

«STABILIZED»: Η νέα ετικέτα και η νέα προσέγγιση που προτείνονται για τη λιστέρια στα έτοιμα τρόφιμα – Του Ν. Γδοντέλη

Η λιστερίωση αυξάνεται στην Ευρώπη και οι επιστήμονες προτείνουν νέα επισήμανση για ασφαλέστερα έτοιμα τρόφιμα, την ώρα που τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι κανόνες για τη Listeria monocytogenes.