Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ποιοι και γιατί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον χώρο των τροφίμων και της διατροφής στα FEA 2024 (video)

Η συντακτική ομάδα του cibum, η οργανωτική επιτροπή των FEA 2024 και εκπρόσωποι των χορηγών των FEA 2024 επέλεξαν σειρά προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν το 2024.

Μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος

Περιβαλλοντικά οφέλη του καλλιεργούμενου κρέατος - Πρωτοποριακή μελέτη lca από την bene meat technologies.

Δρ Stefan Haas (TÜV AUSTRIA Holding AG) στο cibum: «Είμαστε καλύτεροι από όλους τους φορείς πιστοποίησης»

Ο Δρ Stefan Haas, Chief Executive Officer του TÜV AUSTRIA Group σε αποκλειστική συνέντευξη στο cibum, έδωσε μία άλλη εικόνα της ηγεσίας, κατέγραψε τις επιτυχίες του Ομίλου, αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό και αποκάλυψε μικρά αλλά σημαντικά σημεία της προσωπικής του ζωής και πορείας.

Άγνωστος κίνδυνος στη μακαρονάδα μας – Οι τοξικές ουσίες που δημιουργούνται στο βράσιμο και πως να τις εξαλείψετε

Τέσσερις τρόποι για να μειώσετε τις ανεπιθύμητες τοξικές ουσίες που δημιουργούνται όταν βράζουμε ζυμαρικά.

Παγκόσμια Εβδομάδα Ποιότητας – Ο Π. Σταθόπουλος αναλύει την σημασία της ποιότητας για την επιτυχία των επιχειρήσεων

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ποιότητας μας υπενθυμίζει ότι η ποιότητα αποτελεί στρατηγικό παράγοντα βιωσιμότητας, καινοτομίας και ανάπτυξης.

Έτοιμα μπιφτέκια: Μπέρδεμα στη χρήση πρόσθετων – Τα φυσικά αρωματικά περιέχουν πρόσθετα!

Σύμφωνα με μελέτη στα φυσικά µμείγματα αρωμάτων υπάρχουν πρόσθετα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταφέρονται στο τελικό προϊόν, και δεν αναγράφονται στην ετικέτα.

Νέα τεχνολογία για ανίχνευση και μέτρηση λακτόζης σε γαλακτοκομικά προϊόντα

Ανίχνευση λακτόζης με τεχνολογία νέας γενιάς από την ADirectSens.

Providencia rustigianii: Το βακτήριο που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις και μοιάζει με τη σαλμονέλα

Το Providencia rustigianii έχει γονίδιο λοιμογόνου δράσης παρόμοιο με της σαλμονέλας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ποιο μπαχαρικό ταιριάζει καλύτερα με το γιαούρτι – Και δεν είναι η κανέλα!

Πειραματική μελέτη για την αποδοχή από τον καταναλωτή και την αντιοξειδωτική δυνατότητα προβιοτικού-γιαουρτιού με μπαχαρικά.

Κληρονόμος των Kellogg’s καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας λόγω καρκινογόνων συστατικών

Η μάρκα είχε υποσχεθεί να αφαιρέσει τεχνητά χρώματα και επικίνδυνα συστατικά από όλα τα δημητριακά της πριν από σχεδόν μια δεκαετία έως το 2018, αλλά δεν έχει ακόμη εκπληρώσει αυτήν την υπόσχεση

Σταφύλια… διαίτης! Ερευνητές παρουσιάζουν νέα ποικιλία

Τα νέα σταφύλια χαρακτηρίζονται από το ότι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ζάχαρης, το οποίο στη συνέχεια θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή κρασιών με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Ψωμί και ζυμαρικά εμπλουτισμένα με καφέ, γίνεται;

Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι προσθήκη υπολειμμάτων καφέ σε προϊόντα αρτοποιίας και σε ζυμαρικά οδηγεί στη δημιουργία καινοτόμων, θρεπτικών και οικονομικά βιώσιμων τροφίμων.

Πράσινο τσάι – Ποιότητα: Επιστημονική ανασκόπηση μελετών

Επισκόπηση των αναλυτικών μεθόδων και των αισθητηριακών αναλύσεων που χρησιμοποιήθηκαν στις πιο πρόσφατες μελέτες.

Καλλιέργειες ντομάτας: Σε ποια φάση κύκλου ανάπτυξης είναι πιο ευαίσθητες στη ζέστη

Η κατανόηση της θερμοαντοχής ή της ικανότητας ενός φυτού να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την αντιμετώπιση της κλιματικής προσαρμογής.

Γάλα με γεύση καφέ – Η νέα τάση και ανάλυση των αρωμάτων

Βελτιστοποίηση γεύσης γαλακτοκομικών με γεύση καφέ.

Συσκευασία τροφίμων: Ερευνητές συνδύασαν χαρτί και αλουμίνιο για αντοχή και βιωσιμότητα

Ψηφιακό δίδυμο μοντέλο ελασμάτων χαρτιού-αλουμινίου για βιώσιμη συσκευασία. Τα δοχεία σε πακέτο μεταφέρουν τα αγαπημένα σας νουντλς από το εστιατόριο στο τραπέζι (ή τον καναπέ)...

Ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Νέες μέθοδοι και τεχνολογία

Πρόοδος στις αναδυόμενες μη καταστροφικές τεχνολογίες για την ανίχνευση της φρεσκάδας των ωμών αυγών: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση.

Κατεψυγμένο προζύμι: Ποιότητα ψωμιού – Οφέλη και μειονεκτήματα χρήσης

Η πιθανή αγορά για κατεψυγμένο προζύμι, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία και την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του.

Εργαστηριακό κρέας: Μειώνεται η τιμή και ο χρόνος παραγωγής είναι 20 φορές πιο σύντομος!

Η SuperMeat προσφέρει «μια ματιά στο μέλλον» όπου το καλλιεργημένο κρέας θα έχει ίδια τιμή με το κανονικό.

Διαχείριση του νερού στη βιομηχανία τροφίμων – Προκλήσεις και νέες πρακτικές

Ξεκλειδώνοντας την αξία κάθε σταγόνας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.

Ποιοι και γιατί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στον χώρο των τροφίμων και της διατροφής στα FEA 2024 (video)

Η συντακτική ομάδα του cibum, η οργανωτική επιτροπή των FEA 2024 και εκπρόσωποι των χορηγών των FEA 2024 επέλεξαν σειρά προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν το 2024.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο