Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

L’ORA: Το νέο “εργαλείο” αξιολόγησης κινδύνου απειλητικών ασθενειών της EFSA

Πιο εύκολη πλέον η εκτίμηση του κινδύνου εισβολής ζωονοσογόνων ασθενειών στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι ο “εμπλουτισμός” των τροφίμων

Πολλά τρόφιμα εμπλουτίζονται ή συμπληρώνονται με πρόσθετα κατά τη διαδικασία παραγωγής πριν πωληθούν στο κοινό.

Νέο εργαλείο για βιομηχανία και καταναλωτές για μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσω της παράτασης διάρκειας ζωής

Οι ερευνητές του CAES προσπαθούν να μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής.

Το μέλι Εύβοιας πρώτη ύλη για καινοτόμο συμπλήρωμα υγείας που δημιούργησε Βρετανικό Πανεπιστήμιο

Το πρώτο του είδους του τρισδιάστατο εκτυπωμένο συμπλήρωμα υγείας, με βάση ελληνικό μέλι και κακάο που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Φτιάχνοντας την τέλεια μπουκιά κρέατος

H εισαγωγή νέων μεταϋλικών στο γαστρονομικό τοπίο, ανοίγει νέες δυνατότητες για το σχεδιασμό προϊόντων διατροφής που είναι τόσο ελκυστικά όσο και βιώσιμα.

Ξήρανση τροφίμων: Οι νέες έξυπνες τεχνικές που βελτιώνουν την ποιότητα

Οι έξυπνες τεχνικές στεγνώματος τροφίμων με τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων

Γαριδάκια: Ανάκληση δημοφιλούς μάρκας – Περιέχουν τέσσερα αδήλωτα ενισχυτικά γεύσης!

ανακλήθηκαν αρχικά τον Δεκέμβριο, αλλά τώρα ο FDA ταξινομεί την ανάκληση σε Κατηγορία II.

Έλληνες ερευνητές αναπτύσσουν γιαούρτι βιολειτουργικής δράσης εμπλουτισμένο με ιπποφαές

Πιλοτική καλλιέργεια πέντε ποικιλιών ιπποφαούς (Hippophae L.) με χρήση γεωργίας ακριβείας για την ανάπτυξη υψηλής διατροφικής αξίας γιαουρτιού, ως πρότυπο υγιεινής διατροφής.

Η Nestlé λανσάρει ποτό που μιμείται το … Ozempic!

Ο κολοσσός αξιοποιεί την αυξανόμενη δημοτικότητα των φαρμάκων απώλειας βάρους

Τα θέματα του cibum με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2024

Τα θέματα του Cibum που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών και "κέρδισαν" εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα.

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύκια στην ξηρά;

Η λύση για τη μείωση των εκπομπών.

Σιρόπι χαρουπιού: Το “παραμελημένο” λειτουργικό ρόφημα

 Πρεβιοτικό δυναμικό ενός παραμελημένου λειτουργικού ποτού των μεσογειακών χωρών.

Στρυχνοειδή: Πως συμβάλουν βελτίωση της απόδοσης και της ποικιλομορφίας του συστήματος τροφίμων

Η πατάτα, η ντομάτα, η μελιτζάνα, η πιπεριά και πάνω από 100 λιγότερο γνωστά βρώσιμα είδη παίζουν σημαντικό διατροφικό και πολιτιστικό ρόλο στα παγκόσμια και τοπικά συστήματα διατροφής.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Τα δυο συστατικά που προστατεύουν το ωμό κοτόπουλο από αλλοίωση και παθογόνα και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής

Πώς επιστήμονες εξασφάλισαν τη προστασία του ωμού κοτόπουλου από παθογόνα βακτήρια.

Νέα σελίδα για πατάτες και ντομάτες – Πλέον θα μπορούν να εκτίθενται στο ηλιακό φως και να μην χαλάνε!

Επιστήμονες πέτυχαν την απομάκρυνση των τοξικών ουσιών, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής σε πατάτες και ντομάτες.

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα βρώσιμο βιοφίλμ για την παράταση της διάρκειας ζωής των φρούτων

Ερευνητές πιστεύουν ότι η βρώσιμη επίστρωση με βάση φυσικούς πολυσακχαρίτες μπορεί να αντικαταστήσει τη συνθετική συσκευασία.

Κουίζ: Ποιος γνωρίζει τι είναι αυτό το “κόκκινο ζουμί” σε πρόβειο γιαούρτι; Καταναλωτής ψάχνει απάντηση…

Ουσία "αγνώστου προελεύσεως" σε ελληνικό πρόβειο γιαούρτι.

Η ΜΑΚΒΕΛ–EURIMAC χρησιμοποιεί λογισμικό ευφυούς γεωργίας – Αύξηση παραγωγής των αγροτεμαχίων κατά 10% και μείωση 35% του αποτυπώματος άνθρακα

Το λογισμικό που οδηγεί στην παραγωγή υψηλής ποιότητας σίτου στην Ελλάδα, προς όφελος των παραγωγών, της εταιρείας και των καταναλωτών.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο