Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτόμο σύστημα μείωσης της ζάχαρης σε χυμούς – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτόμο σύστημα μείωσης της ζάχαρης σε χυμούς - Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
spot_img

H ισραηλινή start up εταιρεία παραγωγής χυμών φρούτων Better Juice, καινοτόμησε με την ενζυματική διαδικασία μείωσης της ζάχαρης για την οποία πήρε και δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και τώρα, είναι έτοιμη να διαθέσει το καινοτόμο σύστημα της σε κατασκευαστές τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η τεχνολογία της Better Juice χρησιμοποιεί μόνο φυσικά συστατικά για την μετατροπή των σακχάρων φρουκτόζης γλυκόζης και σακχαρόζης σε πρεβιοτικές και άλλες φυτικές ίνες. Ο χυμός περνά μέσα από έναν βιοαντιδραστήρα συνεχούς ροής που φιλοξενεί μικροοργανισμούς μη ΓΤΟ που μετατρέπουν τα ανεπιθύμητα σάκχαρα σε ευεργετικά, μη εύπεπτα μόρια. Η καινοτόμα τεχνολογία έχει την ικανότητα να μειώνει τη ζάχαρη έως και 80%, μετατρέποντας τους χυμούς φρούτων σε λειτουργικά τρόφιμα, ενώ διατηρεί το πλήρες συμπλήρωμα των βιταμινών και των άλλων θρεπτικών συστατικών των φρούτων. Η διαδικασία μετριάζει τη γλυκύτητα του χυμού, ενώ εντείνει τη γεύση του φρούτου.

Μάλιστα η start up σφράγισε την πρώτη της εμπορική συμφωνία για να φέρει τους χυμούς μειωμένης ζάχαρη,ς ένα βήμα πιο κοντά στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ. Υπέγραψε συμφωνία με έναν μεγάλο κατασκευαστή χυμών φρούτων στις ΗΠΑ για την εμπορική εγκατάσταση της τεχνολογίας μείωσης της ζάχαρης. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη εμπορική επιχείρηση της Better Juice στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τον γερμανικό Όμιλο GEA*, έναν παγκόσμιο ηγέτη στη μηχανική διεργασιών για τους τομείς τροφίμων και ποτών. Οι δύο εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια στρατηγική κίνηση για την κλιμάκωση και την προώθηση της τεχνολογίας μείωσης της ζάχαρης σε όλη την παγκόσμια αγορά ποτών. Στο πλαίσιο του νέου εγχειρήματος, η GEA θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα εγκαταστήσει τον βιοαντιδραστήρα που μειώνει τα σάκχαρα και θα προσφέρει περαιτέρω τεχνική υποστήριξη. Η Better Juice θα παράγει τους μικροοργανισμούς για την ενζυματική διαδικασία. Σύμφωνα με την πρώτη εμπορική παραγγελία, ο κατασκευαστής ποτών φρούτων θα παράγει φυσικούς χυμούς με ελάχιστη μείωση ζάχαρης 30% και προβλέπεται ότι το προϊόν θα φτάσει στα σούπερ μάρκετ έως την άνοιξη του 2022.

Ο εξοπλισμός έχει δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις διασφάλισης ποιότητας της GEA στη Γερμανία και μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε υπάρχουσες γραμμές παραγωγής χυμών, παρέχοντας προϊόν με δυναμικότητα έως 200 λίτρα την ώρα. Η συνολική ικανότητα παραγωγής χυμών μειωμένης ζάχαρης μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κατασκευαστή.

Όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Eran Blachinsky “Αυτά τα επιτεύγματα, μαζί με την τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής της GEA, θα ανοίξουν τις πόρτες για να συνεργαστούμε πιο στενά με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Αυτή η νέα συμφωνία σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο στην αποστολή μας να θέσουμε σε εφαρμογή την τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης, να διεισδύσουμε στην αγορά των ΗΠΑ και να επεκτείνουμε το παγκόσμιο μας αποτύπωμα», Έχουμε ξεκινήσει επίσημα την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους χυμό με μειωμένη ζάχαρη”.

*Η GEA είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές συστημάτων στον κόσμο για τους τομείς τροφίμων, ποτών και φαρμακευτικών προϊόντων. Ο διεθνής όμιλος βιομηχανικής τεχνολογίας ειδικεύεται σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις καθώς και σε προηγμένη τεχνολογία διεργασιών, εξαρτήματα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες. Με περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους, ο όμιλος απέφερε έσοδα άνω των 4,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το οικονομικό έτος 2020.  Η GEA είναι εισηγμένη στον γερμανικό δείκτη MDAX και STOXX ® Europe 600, και είναι επίσης μεταξύ των εταιρειών που περιλαμβάνουν τους Παγκόσμιους Δείκτες Αειφορίας DAX 50 ESG και MSCI.

Πηγή: Food&Drink International

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο