Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

Ερευνητές αποκαλύπτουν τι δίνει στο τυρί cheddar τη μοναδική του γεύση

Ο ρόλος των βακτηρίων και η ισορροπία.

Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Νέες τεχνικές για υψηλής ποιότητας μπύρες

Ποιες προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσου οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Κέικ με φρούτα και αλκοόλ: Το τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ!

Πως μπορεί ένα κέικ φρούτων να καταναλωθεί μετά από χρόνια χωρίς να γίνει επικίνδυνο;

Τι είναι η “κόλλα” κρεάτων και γιατί χρησιμοποιείται από την εστίαση

Το δημοφιλές meat glue, χρησιμοποιείται για να κολλήσουν ανεξάρτητα κομμάτια κρέατος σε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.

Coca-cola: Γιατί η γεύση της στα Mc Donald’s είναι διαφορετική;

Είναι όντως έτσι και εν είναι η ιδέα σας.

Γιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;

Τρόποι για να διαλύσετε την κανέλα σε ροφήματα και στον καφέ.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Παγωτό γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη με ενσωμάτωση όξινου ορού γάλακτος

Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν την πιθανότητα αντικατάστασης ποσότητας γιαουρτιού στο παγωτό γιαούρτι με υποπροϊόν της παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού.

Food Experts: Αστρικές προβλέψεις για το 2024

Ο συνεργάτης του Cibum Τεχνολόγος Τροφίμων με μεταπτυχιακό στην αστρολογία Astra Eneka, προβλέπει ποιος μήνας σας ευνοεί περισσότερο μέσα στο 2024 για να κάνετε από τώρα τα σχέδιά σας!

Πρωτοπορία από ελληνικό σουπερμάρκετ: Κάθετη καλλιέργεια λαχανικών μέσα σε κατάστημα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σουπερμάρκετ διαθέτει "αγρόκτημα" μέσα σε κατάστημα

Ψητές φακές Bolognese αντί για κρέας – Τα θρεπτικά συστατικά που προφέρουν στον οργανισμό

Επιστημονική μελέτη αξιολογεί τις ψητές φακές ως εναλλακτική των πιάτων κρέατος.

Φόβοι για brain drain στην Ιταλία μετά την απαγόρευση του καλλιεργούμενου κρέατος

Αυξημένοι φόβοι για ενδεχόμενη φυγή νέων επιστημών, στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

Λεκιθίνη: Επιτυχημένο πρόσθετο αλλά αμφίβολο συμπλήρωμα για αδυνάτισμα

Τελικά η λεκιθίνη βοηθά στη απώλεια βάρους;

Γλουταμινικό μονονάτριο (Ε621): Ο ενισχυτής γεύσης που προκαλεί φόβο και το σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου

Ποια τρόφιμα περιέχουν MSG - Η πολυτάραχη ιστορία του πιο δημοφιλούς ενισχυτικού γεύσης.

Coca Cola: Σε ποια συστατικά οφείλεται η γεύση της

Το μυστικό της γεύσης των αναψυκτικών τύπου Cola.

Διαφορές Σύνθεσης Ελληνικών Τυριών Περιορισμένης Παραγωγής

Μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις διαφορές στη σύνθεση ελληνικών μη ΠΟΠ/ΠΓΕ τυριών.

Πονοκέφαλος από κόκκινο κρασί; Πως και γιατί

"Τις πταίει" και μετά από την απόλαυση ακόμα και ενός ποτηριού με κρασί, ξυπνάμε με πονοκέφαλο.

Gummy Candys: Θρεπτικές παιδικές καραμέλες; Και όμως!

Οι τρέχουσες καινοτομίες στην ανάπτυξη λειτουργικής παιδικής καραμέλας.

Απομίμηση σοκολάτας: Πως θα καταλάβετε ότι η σοκολάτα σας δεν είναι “αληθινή”

Ποια γλυκίσματα είναι πιο πιθανό να περιέχουν απομίμηση σοκολάτας - Οι διαφορές γεύσης και απόλαυσης της γνήσιας σοκολάτας με τις απομιμήσεις.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι γίνεται με τα ξυλάκια στο παγωτό ξυλάκι;

Το σωστό ξυλάκι στο παγωτό πρέπει να είναι μη τοξικό, ασφαλές, λειτουργικό και φιλικό στο περιβάλλον.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο το φύλο επηρεάζει τις διατροφικές μας επιλογές

Η αντίληψη ότι οι γυναίκες προτιμούν τις σαλάτες και τα κοκτέιλ, ενώ οι άντρες προτιμούν τις μπριζόλες T-bone και τη μπύρα δεν προέκυψε απλώς από το πουθενά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης