Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία Τροφίμων

cibumLEARNING: Novel Functional Foods Development Advanced Training Course

ΣΕ 2 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Αιθυλομαλτόλη: To κοινό πρόσθετο σε παγωτά, γλυκά και… υγρά ατμίσματος

Η αιθυλομαλτόλη, στην βιομηχανία τροφίμων κατατάσσεται στα αρώματα και τους ενισχυτές γεύσης με αριθμό Ε637.

Κομμένες Πατάτες: Μελέτη του Μετσόβιου για την κατάλληλη επεξεργασία συντήρησης

Ποια διαδικασία μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για θρεπτικά υψηλής ποιότητας φρέσκα τρόφιμα με παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Κίνδυνοι από χρωματισμένα τρόφιμα – Πως να ξεχωρίσετε τα τεχνητά από τα φυσικά χρώματα

Τι είναι οι χρωστικές τροφίμων, ποιους κινδύνους εγκυμονούν, τι λέει η μονοθεσία και πως μπορείτε να ξεχωρίσετε τα φυσικά από τα τεχνητά χρώματα.

Φράουλες: Έλληνες ερευνητές αξιολόγησαν διάρκεια ζωής και ποιότητα κατά την αποθήκευση

Θεμελιώδεις γνώσεις για τη διάρκεια ζωής της φράουλας από ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Το ψωμί με προζύμι δεν μουχλιάζει – Να γιατί

Από που προέρχεται η αντιμυκητιακή δράση;

Τυροκομία: Τα τυριά που… “ακούνε” μουσική είναι πιο γευστικά!

Ροκ, ατμοσφαιρικό και funky τυρί! Η μουσική αλλάζει τον τρόπο ζύμωσης στα τυροκομικά προϊόντα.

Πίτσα: Ο κανόνας “55” που οδηγεί στην απογείωση της γεύσης

Μία καλά "κρυμμένη" αλήθεια για να πετύχετε το τέλειο ζυμάρι πίτσας.

Από τι γίνονται τα φιστίκια κρόκερ ή κροκερίνο;

Τα ιαπωνικά φιστίκια με ρίζες από το Μεξικό που έχουν γίνει "viral" και στην Ελλάδα.

Απολύμανση λαχανικών: Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας χλωρίωσης σε συνδυασμό με φυσαλίδες αέρα

Μελέτη για την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης και του αερισμού στην απομάκρυνση παθογόνων από αγγούρια και πιπεριές.

Το πρώτο χέλι τρισδιάστατης εκτύπωσης στον κόσμο

Το πρώτο εναλλακτικό θαλασσινό του 2024.

Απόψυξη κρέατος: Η επίδραση της προσθήκης αντιψυκτικής πρωτεΐνης, στην ποιότητα

Επίδραση της σταδιακής απόψυξης σε συνδυασμό με αντιψυκτική πρωτεΐνη στην ποιότητα του επανειλημμένα αποψυγμένου χοιρινού κιμά.

Ερευνητές αποκαλύπτουν τι δίνει στο τυρί cheddar τη μοναδική του γεύση

Ο ρόλος των βακτηρίων και η ισορροπία.

Μπύρα χωρίς αλκοόλ: Νέες τεχνικές για υψηλής ποιότητας μπύρες

Ποιες προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσου οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Κέικ με φρούτα και αλκοόλ: Το τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ!

Πως μπορεί ένα κέικ φρούτων να καταναλωθεί μετά από χρόνια χωρίς να γίνει επικίνδυνο;

Τι είναι η “κόλλα” κρεάτων και γιατί χρησιμοποιείται από την εστίαση

Το δημοφιλές meat glue, χρησιμοποιείται για να κολλήσουν ανεξάρτητα κομμάτια κρέατος σε ένα ενιαίο κομμάτι με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος.

Coca-cola: Γιατί η γεύση της στα Mc Donald’s είναι διαφορετική;

Είναι όντως έτσι και εν είναι η ιδέα σας.

Γιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;

Τρόποι για να διαλύσετε την κανέλα σε ροφήματα και στον καφέ.

Επιτυχία του ΑΠΘ: Τηγανίζει πατάτες στο… διάστημα! Διάκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

 Οι διαστημικές τηγανητές πατάτες του ΑΠΘ προβάλλονται στην ανασκόπηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στη Βρετανία: Σάντουιτς ιδιωτικής ετικέτας πολλών σουπερμάρκετ προκάλεσαν εκατοντάδες τροφικές δηλητηριάσεις

Δεκάδες σάντουιτς, αραβικές πίτες και σαλάτες σούπερ μάρκετ ανακαλούνται λόγω κινδύνου E.coli.

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης