Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το φυτό ιβίσκου “Roselle” που αλλάζει μια για πάντα τον τρόπο απώλειας βάρους

ΑρχικήΕπιστήμηΤι είναι το φυτό ιβίσκου "Roselle" που αλλάζει μια για πάντα τον τρόπο απώλειας βάρους
spot_img

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο RMIT υποστηρίζουν ότι μετά τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, ο τρόπος που η επιστημονική κοινότητα διαχειρίζεται την παχυσαρκία θα αλλάξει ριζικά.

Το φυτό Roselle (Hibiscus sabdariffa) ή αλλιώς ροζέλα είναι ένα είδος ιβίσκου που είναι εγγενές στην Αφρική (Δυτική Αφρική) και βρίσκεται επίσης στην Ινδία, ειδικά στη Μαχαράστρα με τοπική ονομασία ambali. Τον 16ο και τις αρχές του 17ου αιώνα εξαπλώθηκε στις Δυτικές Ινδίες και στην Ασία, αντίστοιχα, όπου έκτοτε πολιτογραφήθηκε σε πολλά μέρη. Οι μίσχοι χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ινών μπαστουνιού και οι αποξηραμένοι κάλυκες με γεύση κράνμπερι συνήθως εμποτίζονται για να παραχθεί ένα δημοφιλές εκχύλισμα γνωστό ως carcade, τσάγια και ροφήματα.

Αλλά το Roselle έπαψε να είναι μόνο ένα εξωτικό φυτό από την Ασία, καθώς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο RMIT προτείνουν ότι οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες δρουν και κατά της παχυσαρκίας και το φυτό θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος εναλλακτικών τροφών και φαρμάκων για τη διαχείριση του βάρους.

Η μελέτη , με επικεφαλής την υποψήφια διδάκτορα στο πανεπιστήμιο, Manisha Singh, αφιερώθηκε στην εξέταση του πώς οι αντιοξειδωτικές ενώσεις (φαινολικά εκχυλίσματα) και το οργανικό οξύ (υδροξυκιτρικό οξύ) της Rosella θα μπορούσαν να αναστείλουν το σχηματισμό λιποκυττάρων, τα οποία δημιουργούνται από την συσσώρευση λίπους στο σώμα και είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της ενέργειας και των επιπέδων σακχάρου του σώματος. 

Όπως αναφέρει και το New Food Magazine, στη μελέτη, τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα υποβλήθηκαν σε ξεχωριστή επεξεργασία με φαινολικά εκχυλίσματα και υδροξυκιτρικό οξύ προτού μετατραπούν σε λιποκύτταρα. Εκ του αποτελέσματος, τα κύτταρα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με φαινολικά εκχυλίσματα είχαν 95% λιγότερο λίπος σε σύγκριση με τα κύτταρα ελέγχου. 

Επιπλέον, η Singh και οι συνεργάτες της ανακάλυψαν επίσης ότι οι πολυφαινόλες στο Rosella είχαν παρόμοιες ιδιότητες αναστολής των πεπτικών ενζύμων με ορισμένα φάρμακα που χορηγούνται κατά της παχυσαρκίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο