cibum team
Τα vegan (ή εναλλακτικά) θαλασσινά αναπτύσσονται ραγδαία και έχουν τεράστιες ευκαιρίες επέκτασης, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ινστιτούτου Good Food
Το 2020, οι πωλήσεις εναλλακτικών θαλασσινών-από φυτικές πρωτεΐνες ή μέσω ζύμωσης-αυξήθηκαν 23% πάνω από το 2019.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 83 εταιρείες στον χώρο, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες που εργάζονται σε κυτταρικές ποικιλίες και δεν έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα στην αγορά.
Τα φυτικά θαλασσινά αποτελούσαν μόλις το 0,1% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων σε δολάρια του τμήματος θαλασσινών το 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της SPINS που αναφέρονται στην έκθεση. Αν και το ποσοστό είναι πάρα πολύ μικρό, η Good Food εκτιμά ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ ευοίωνες.
Εάν τα θαλασσινά φυτικής προέλευσης αυξήσουν το 1,4% των πωλήσεων του τμήματος -που είναι η τρέχουσα μείωση των πωλήσεων σε δολάρια της λιανικής αγοράς κρέατος από φυτικό κρέας – θα μπορούσε η συγκεκριμένα αγορά να αξίζει 221 εκατομμύρια δολάρια.
Ήδη, ο τομέας των εναλλακτικών θαλασσινών εξελίσσεται ραγδαία.
Η Gathered Foods, η οποία έχει συνεργασία διανομής και εφοδιαστικής με την Bumble Bee Foods, διεύρυνε τη διαθεσιμότητα των φυτικών προσφορών της και συγκέντρωσε 26,35 εκατομμύρια δολάρια φέτος.
Η Finless Foods, η οποία ξεκίνησε ως πάροχος θαλασσινών με βάση τα κύτταρα, εργάζεται σε έναν φυτικό τόνο.
Τέλος, ο κατασκευαστής θαλασσινών με βάση τα κύτταρα BlueNalu ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την Nomad Foods, για να φέρει τα θαλασσινά με βάση τα κύτταρα στην Ευρώπη.
Με πληροφορίες από fooddive.com
Ξεμένουν από κρέας τα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία λόγω έλλειψης διοξειδίου του άνθρακα!
Επιχειρήσεις τροφίμων: Ο κώδικας για τη διαχείριση των τροφικών αλλεργιογόνων
Μολυσμένο νερό: 50 δηλητηριάσεις στην Ιρλανδία
Γιώργος Βάρσος: Οι “πικρές” στιγμές της γλυκιάς ιστορίας της θρυλικής οικογένειας των ζαχαροπλαστών