Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Vegan θαλασσινά: Είναι το επόμενο trend;

ΑρχικήΝέαVegan θαλασσινά: Είναι το επόμενο trend;
spot_img

cibum team

Τα vegan (ή εναλλακτικά) θαλασσινά αναπτύσσονται ραγδαία και έχουν τεράστιες ευκαιρίες επέκτασης, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ινστιτούτου Good Food

 Το 2020, οι πωλήσεις εναλλακτικών θαλασσινών-από φυτικές πρωτεΐνες ή μέσω ζύμωσης-αυξήθηκαν 23% πάνω από το 2019.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 83 εταιρείες στον χώρο, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες που εργάζονται σε κυτταρικές ποικιλίες και δεν έχουν κυκλοφορήσει  προϊόντα στην αγορά.

Τα φυτικά θαλασσινά αποτελούσαν μόλις το 0,1% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων σε δολάρια του τμήματος θαλασσινών το 2020, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της SPINS που αναφέρονται στην έκθεση. Αν και το ποσοστό είναι πάρα πολύ μικρό, η Good Food εκτιμά ότι οι προοπτικές είναι πάρα πολύ ευοίωνες.

Εάν τα θαλασσινά φυτικής προέλευσης αυξήσουν το 1,4% των πωλήσεων του τμήματος -που είναι η τρέχουσα μείωση των πωλήσεων σε δολάρια της λιανικής αγοράς κρέατος από φυτικό κρέας – θα μπορούσε η συγκεκριμένα αγορά να αξίζει 221 εκατομμύρια δολάρια.

Ήδη, ο τομέας των εναλλακτικών θαλασσινών εξελίσσεται ραγδαία.

Η Gathered Foods, η οποία έχει συνεργασία διανομής και εφοδιαστικής με την Bumble Bee Foods, διεύρυνε τη διαθεσιμότητα των φυτικών προσφορών της και συγκέντρωσε 26,35 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Finless Foods, η οποία ξεκίνησε ως πάροχος θαλασσινών με βάση τα κύτταρα, εργάζεται σε έναν φυτικό τόνο.

Τέλος, ο κατασκευαστής θαλασσινών με βάση τα κύτταρα BlueNalu ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την Nomad Foods, για να φέρει τα θαλασσινά με βάση τα κύτταρα στην Ευρώπη.


Με πληροφορίες από fooddive.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο