Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;
spot_img

cibum team

Η διασταυρούμενη μόλυνση που προέρχεται από γυμνά χέρια είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εστίες μολύνσεων γι αυτό και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών. Είναι όμως πάντα τα γάντια που χρησιμοποιούνται κατάλληλα;

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαντιών για τις βιομηχανίες τροφίμων εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής. Μία από αυτές είναι η Αμερικανική Eagle Protect.

Ο Steve Ardagh διευθύνων σύμβουλος της Eagle Protect, λέει ότι η παραγωγή και η κατασκευή γαντιών επαφής με τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη με περιορισμένες και σπάνιες δοκιμές μετανάστευσης.

Η Eagle Protect, ανέπτυξε μία τεχνολογία κατασκευής γαντιών που υπόκεινται σε ανάλυση «δακτυλικών αποτυπωμάτων» και η διαδικασία και οι δοκιμές για την ασφάλεια των τροφίμων υπερβαίνουν κατά πολύ τις προδιαγραφές των αρχών.   

Η ανάλυση γαντιών δακτυλικών αποτυπωμάτων του Eagle Protect, που σύμφωνα με τους δημιουργούς τους απευθύνεται στη «Νέα Εποχή» της ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνει διάφορες δοκιμές για να διασφαλιστεί η ποιότητα που υπερβαίνει τις συμμορφώσεις. Στις αναλύσεις περιλαμβάνονται:

Αεριοχρωματογραφία -Φασματομετρία μάζας -Η χημική σύσταση της πρώτης ύλης γαντιών «τα συστατικά δοκιμάζονται για να προσδιοριστεί η συνέπεια στην κατασκευή και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία του χρήστη των γαντιών.

Φυσική Χημεία-Ο συγκεκριμένος τύπος γαντιών μπορεί να διακινδυνεύσει τη διασταυρούμενη μόλυνση των παθογόνων σε έτοιμα τρόφιμα. Η επιφανειακή τάση υγρών ή ημι-υγρών δοκιμάζεται για ενέργεια χωρίς επιφάνεια. Καθορίζει τη διασταυρούμενη μόλυνση ή μεταφέρει το δυναμικό.

Μικροβιακή ανάλυση – Παρέχει συγκεκριμένη πληροφορία για το πώς κατασκευάζονται τα γάντια για προστασία από σκόπιμη ή τυχαία μόλυνση.

AQL, Strength & Elongation Puncture Resistance:  Δομές δομικής ακεραιότητας για να διασφαλιστεί ότι τα γάντια υπερβαίνουν τις απαιτήσεις AGL ιατρικής ποιότητας, αποτρέποντας ελαττώματα.  

Ανάλυση κυτταροτοξικότητας in vitro– -Δοκιμή για χημικά, φυτοφάρμακα, μικροβιακούς μολυσματικούς παράγοντες, ενδοτοξίνες, γλυκόλες, απορρυπαντικά, σαπούνια, έλαια και άλλα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο