Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία τροφίμων: Είναι πάντα τα γάντια εργασίας συμβατά με τα τρόφιμα;
spot_img

cibum team

Η διασταυρούμενη μόλυνση που προέρχεται από γυμνά χέρια είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στις εστίες μολύνσεων γι αυτό και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων είναι απαραίτητη η χρήση γαντιών. Είναι όμως πάντα τα γάντια που χρησιμοποιούνται κατάλληλα;

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή γαντιών για τις βιομηχανίες τροφίμων εξελίσσουν συνεχώς την τεχνολογία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής. Μία από αυτές είναι η Αμερικανική Eagle Protect.

- Advertisement -

Ο Steve Ardagh διευθύνων σύμβουλος της Eagle Protect, λέει ότι η παραγωγή και η κατασκευή γαντιών επαφής με τρόφιμα είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη με περιορισμένες και σπάνιες δοκιμές μετανάστευσης.

Η Eagle Protect, ανέπτυξε μία τεχνολογία κατασκευής γαντιών που υπόκεινται σε ανάλυση «δακτυλικών αποτυπωμάτων» και η διαδικασία και οι δοκιμές για την ασφάλεια των τροφίμων υπερβαίνουν κατά πολύ τις προδιαγραφές των αρχών.   

Η ανάλυση γαντιών δακτυλικών αποτυπωμάτων του Eagle Protect, που σύμφωνα με τους δημιουργούς τους απευθύνεται στη «Νέα Εποχή» της ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνει διάφορες δοκιμές για να διασφαλιστεί η ποιότητα που υπερβαίνει τις συμμορφώσεις. Στις αναλύσεις περιλαμβάνονται:

Αεριοχρωματογραφία -Φασματομετρία μάζας -Η χημική σύσταση της πρώτης ύλης γαντιών «τα συστατικά δοκιμάζονται για να προσδιοριστεί η συνέπεια στην κατασκευή και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ασφάλεια των τροφίμων και την υγεία του χρήστη των γαντιών.

Φυσική Χημεία-Ο συγκεκριμένος τύπος γαντιών μπορεί να διακινδυνεύσει τη διασταυρούμενη μόλυνση των παθογόνων σε έτοιμα τρόφιμα. Η επιφανειακή τάση υγρών ή ημι-υγρών δοκιμάζεται για ενέργεια χωρίς επιφάνεια. Καθορίζει τη διασταυρούμενη μόλυνση ή μεταφέρει το δυναμικό.

Μικροβιακή ανάλυση – Παρέχει συγκεκριμένη πληροφορία για το πώς κατασκευάζονται τα γάντια για προστασία από σκόπιμη ή τυχαία μόλυνση.

AQL, Strength & Elongation Puncture Resistance:  Δομές δομικής ακεραιότητας για να διασφαλιστεί ότι τα γάντια υπερβαίνουν τις απαιτήσεις AGL ιατρικής ποιότητας, αποτρέποντας ελαττώματα.  

Ανάλυση κυτταροτοξικότητας in vitro– -Δοκιμή για χημικά, φυτοφάρμακα, μικροβιακούς μολυσματικούς παράγοντες, ενδοτοξίνες, γλυκόλες, απορρυπαντικά, σαπούνια, έλαια και άλλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα