Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βραβείο για αυτοθερμαινόμενο κουτί με έτοιμο για κατανάλωση vegan γεύμα

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΒραβείο για αυτοθερμαινόμενο κουτί με έτοιμο για κατανάλωση vegan γεύμα
spot_img

Αυτοθερμαινόμενο κουτί τροφίμων με βάση τα φυτά κερδίζει το κορυφαίο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας τροφίμων Ασίας-Ειρηνικού

- Advertisement -

Φοιτητές από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης της Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο των 3.000 δολαρίων Αυστραλίας (1.900 δολάρια ) στο ProVeg Food Innovation Challenge 2024 για το αυτοθερμαινόμενο κουτί ρυζιού “Hanwoo beef” με βάση τα φυτά. Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίστηκαν 30% στις δυνατότητες αγοράς του προϊόντος, 30% στη μοναδικότητά του, 20% στη σκοπιμότητά του και 20% στη στρατηγική μετάβασης στην αγορά.

Η CJ Foods, μια εταιρεία τροφίμων με έδρα την Κορέα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία βοείου κρέατος Hanwoo, ενός σπάνιου και ακριβού μοσχαρίσιου κρέατος. Το κουτί τροφίμων διαθέτει “βόειο κρέας” φτιαγμένο από πρωτεΐνη μπιζελιού με υφή, καθώς και ρύζι και λαχανικά.

Το κουτί τροφίμων περιέχει ένα ενσωματωμένο θερμαντικό στοιχείο που λειτουργεί μετά το τράβηγμα μιας κορδέλας. Είναι απαραβίαστο και πλήρως σφραγισμένο για μέγιστο δυναμικό θέρμανσης. Η συσκευασία είναι σε βολικό μέγεθος για χρήση εν κινήσει και συνοδεύεται από ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ξύλινο κουτάλι.

Οι νικητές του δεύτερου βραβείου έφτιαξαν φυτική πάπια Πεκίνου και σάλτσα ρυζιού με γεύση θαλασσινών, ενώ οι νικητές της τρίτης θέσης σχεδίασαν αρνί φυτικής προέλευσης και κολλώδες ρύζι χρησιμοποιώντας φυτικές γαρίδες και τόνο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα