Αυτοθερμαινόμενο κουτί τροφίμων με βάση τα φυτά κερδίζει το κορυφαίο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας τροφίμων Ασίας-Ειρηνικού
Φοιτητές από το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μελβούρνης της Αυστραλίας και το Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας κέρδισαν το κορυφαίο βραβείο των 3.000 δολαρίων Αυστραλίας (1.900 δολάρια ) στο ProVeg Food Innovation Challenge 2024 για το αυτοθερμαινόμενο κουτί ρυζιού “Hanwoo beef” με βάση τα φυτά. Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίστηκαν 30% στις δυνατότητες αγοράς του προϊόντος, 30% στη μοναδικότητά του, 20% στη σκοπιμότητά του και 20% στη στρατηγική μετάβασης στην αγορά.
Η CJ Foods, μια εταιρεία τροφίμων με έδρα την Κορέα, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία βοείου κρέατος Hanwoo, ενός σπάνιου και ακριβού μοσχαρίσιου κρέατος. Το κουτί τροφίμων διαθέτει “βόειο κρέας” φτιαγμένο από πρωτεΐνη μπιζελιού με υφή, καθώς και ρύζι και λαχανικά.
Το κουτί τροφίμων περιέχει ένα ενσωματωμένο θερμαντικό στοιχείο που λειτουργεί μετά το τράβηγμα μιας κορδέλας. Είναι απαραβίαστο και πλήρως σφραγισμένο για μέγιστο δυναμικό θέρμανσης. Η συσκευασία είναι σε βολικό μέγεθος για χρήση εν κινήσει και συνοδεύεται από ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ξύλινο κουτάλι.
Οι νικητές του δεύτερου βραβείου έφτιαξαν φυτική πάπια Πεκίνου και σάλτσα ρυζιού με γεύση θαλασσινών, ενώ οι νικητές της τρίτης θέσης σχεδίασαν αρνί φυτικής προέλευσης και κολλώδες ρύζι χρησιμοποιώντας φυτικές γαρίδες και τόνο.