Είναι πλέον συχνές οι μελέτες που δημοσιεύονται σχετικά με επίδραση της διατροφής στην αύξηση του κινδύνου ή την πρόληψη του καρκίνου στον οισοφάγο, το στομάχι, το παχύ έντερο και το συκώτι.
Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
Σε νέα ανασκόπηση μελετών συζητούνται τα στοιχεία από δοκιμές παρατήρησης καθώς και από τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές για την επίδραση του καφέ στην υγεία της καρδιάς.
Δεκατρείς πρωτεΐνες που συνδέονται με τη γήρανση του εγκεφάλου στον άνθρωπο εντόπισαν ερευνητές και τις παρουσιάζουν σε δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Aging».
Οι επιπτώσεις της πρόσληψης αναψυκτικών και οι συσχετίσεις της με τη συχνότητα εμφάνισης επτά διαφορετικών καρδιαγγειακών παθήσεων σε 69.705 καταναλωτές.
Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.