Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
20.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία

Τι γίνεται με την βιταμίνη D; Είναι ή όχι επικίνδυνη για την υγεία μας;

Γιατί η Γαλλία την κατατάσσει στους ενδοκρινικούς διαταράκτες και απαιτεί ειδική επισήμανση στα τρόφιμα που την περιέχουν.

Η κατανάλωση σόγιας προκαλεί καρκίνο του μαστού;

Μία ογκολόγος και μία ειδική διατροφολόγος ξεκαθαρίζουν τι θα πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωση σόγιας.

Χοιρινό: Γιατί δεν το τρώμε μισοψημένο rare ή medium rare;

Σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο κρέας που μπορεί να καταναλωθεί μισοψημένο ή και σχεδόν ωμό το χοιρινό αν δεν ψηθεί καλά εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο.

Παπαρουνόσπορος στο ψωμί: Νόμιζαν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και της πήραν το παιδί

Η προσθήκη παπαρουνόσπορου στο ψωμί έχει προκαλέσει, εκτός από δηλητηριάσεις, ανακλήσεις και προειδοποιήσεις και ακραία περιστατικά.

Οι Έλληνες πάσχουν από το “σύνδρομο νυχτερινής διατροφής” – Ευρήματα μελέτης

Αξιολόγηση Συνδρόμου Νυχτερινής Διατροφής και Κιρκάδιου Ρυθμού σε Δείγμα Ελλήνων ενηλίκων.

Ποιες τροφικές δηλητηριάσεις είναι θανατηφόρες

Ποιοι είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί στα τρόφιμα, που έχουν σοβαρές έως απειλητικές για τη ζωή επιπτώσεις.

Αλλεργία και δυσανεξία στο αλκοόλ

Πως εμφανίζονται οι δύο αντιδράσεις του οργανισμού μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Σε τι διαφέρουν.

Σταματάει η καρδιά μας όταν φτερνιζόμαστε;

Η συγκοπή του φτερνίσματος και το φυσικό "reset".

Δυνητικά θανάσιμοι κίνδυνοι λόγω εμετού μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Γιατί κάνουμε εμετό όταν πιούμε πολύ αλκοόλ;

Αποτελέσματα ελέγχων Νοεμβρίου για φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά

Σε ποιο τρόφιμο βρέθηκε υπέρβαση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων με πιθανό κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Η άγνωστη αιτία πίσω από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο μπορεί να αναπτυχθεί μετά από τροφική δηλητηρίαση όπως η σαλμονέλωσ

Πόσο κόκκινο κρέας ”σηκώνει” ο ανθρώπινος οργανισμός;

Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.

Χυμός παντζάρι: Οφέλη και κίνδυνοι

Αυξάνεται η ζήτηση και κατανάλωση χυμού από παντζάρι λόγω των ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων του, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Αλάτι και Έλληνες: Νέα μελέτη για τη σχέση “πάθους” και άγνοιας κινδύνου

Για πρώτη φορά μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού με βάση αναλύσεις ούρων και της αυτοαναφερόμενης γνώσης, στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με το αλάτι.

Ο Covid επιστρέφει – Σύσταση για χρήση μάσκας στις εορταστικές εκδηλώσεις

Τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται και οι μάσκες επανέρχονται.

Διάρροια: το απόλυτο σύμπτωμα της λοίμωξης του γαστρεντερικού συστήματος

Τροφικές λοιμώξεις από τα βακτηρίδια Salmonella, Shigella, Campylobacter και Escherichia coli O157:H7 οδηγούν σε διάρροια.

Ικαρία: Τα πικρά χόρτα είναι το μυστικό της μακροζωίας; Ευρήματα επιστημονικής μελέτης

«Το πικρό είναι καλύτερο» - Τα άγρια χόρτα στη Γαλάζια Ζώνη της Ικαρίας.

Για πρώτη φορά επιστημονική μελέτη διερευνά την κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων σε περιόδους νηστείας

Κατανάλωση Υπερεπεξεργασμένων Προϊόντων Τροφίμων και Ποτών σε νηστεύοντα πληθυσμό της Ελληνικής Χριστιανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης