ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022
- Κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2022/1845 της Επιτροπής, της 29ης Ιουλίου 2022, για τη διόρθωση ορισμένων γλωσσικών εκδόσεων του παραρτήματος I του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 543/2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών
- Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1922 της Επιτροπής, της 10ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του παραρτήματος του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 231/2012 σχετικά με τη θέσπιση προδιαγραφών για τα πρόσθετα τροφίμων που αναφέρονται στα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις προδιαγραφές για τους ρεβαουδιοζίτες M, D και AM που παράγονται μέσω ενζυμικής μετατροπής κεκαθαρμένων εκχυλισμάτων φύλλων στέβιας και τις προδιαγραφές για τον ρεβαουδιοζίτη Μ που παράγεται μέσω ενζυμικής τροποποίησης γλυκοζιτών στεβιόλης από στέβια [E 960c(i)]
- Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1923 της Επιτροπής, της 10ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τη χρήση ασκορβικού οξέος (E 300), ασκορβικού νατρίου (E 301) και ασκορβικού ασβεστίου (E 302) σε τόνο
- Κανονισμός (ΕΕ) 2022/2002 της Επιτροπής, της 21ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα διοξινών και παρόμοιων με τις διοξίνες PCB σε ορισμένα τρόφιμα