Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αβγουλίλα: Το “μυστικό” των εστιατορίων για να αφαιρούν την μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα

ΑρχικήΟικιακάΑβγουλίλα: Το "μυστικό" των εστιατορίων για να αφαιρούν την μυρωδιά του αυγού από τα πιάτα
spot_img

Ο απλούστατος τρόπος αφαίρεσης της αβγουλίλας από τα οικιακά σκεύη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης αυγών εκτός από τη θρεπτική αξία και την νοστιμιά τους, είναι πως δεν χρειάζονται ούτε πολύ κόπο, ούτε πολύ χρόνο για να τα βράσεις ή για να τα τηγανίσεις. Γι αυτό αποτελούν και μία αποδεκτή και δημοφιλή λύση, ενός απλού γρήγορου και ταυτόχρονα θρεπτικού, βραδινού γεύματος.

- Advertisement -

Ενώ όμως δεν χρειάζονται χρόνο στο μαγείρεμα, απαιτείται ιδιαίτερα προσοχή στο πλύσιμο των σκευών που χρησιμοποιήθηκαν, αφού η έντονη μυρωδιά των αυγών παραμένει στα πιάτα ακόμα και μετά το πλύσιμο. Και, κακά τα ψέματα… όσο νόστιμη γεύση έχουν, τόσο ενοχλητικά και αποκρουστική είναι η μυρωδιά τους (θειούχα) ειδικά εάν παραμένει σε πιάτα που χρησιμοποιούνται για άλλο φαγητό. Φαντάσου να τρως μακαρόνια με κιμά, για παράδειγμα, που να τα περιβάλει μυρωδιά… αβγουλίλας! Άλλωστε σε πολλούς έχει τύχει να μυρίζουν αυγό και σε πιάτα εστιατορίου. Και το λάθος αυτών των εστιατορίων, οφείλεται στο ότι τα πλένουν σε πλυντήριο πιάτων με υψηλή θερμοκρασία.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φύγει η αβγουλίλα από τα πιάτα όπως λεμόνι, ξύδι, μαγειρική σόδα, καφές ακόμα και λίγο αλεύρι πριν το πλύσιμο. Οι ειδικοί υπόσχονται πως όλα τα παραπάνω μπορεί να εξαλείψουν την μυρωδιά του αυγού, με την προϋπόθεση να τα αφήσετε στα σκεύη για λίγα λεπτά.

Όντως οι παραπάνω πρακτικές είναι αποτελεσματικές, αλλά το προσωπικό κουζίνας στα εστιατόρια δεν τις χρησιμοποιεί, γιατί δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε την όρεξη. Τι κάνουν λοιπόν τα εστιατόρια (τα σωστά) για να εξαφανίσουν την μυρωδιά του αυγού από τα σερβίτσια; Σίγουρα δεν χρησιμοποιούν πλυντήριο πιάτων, αλλά κάτι πολύ πιο απλό… Τα πλένουν στο χέρι με υγρό κουζίνας, αρκεί το πλύσιμο να γίνει με κρύο και όχι με ζεστό νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το κρύο νερό στο σκεύος μαζί με το υγρό πιάτων για λίγα λεπτά. To  ζεστό νερό δεν συνιστάται για την αποτελεσματική αφαίρεση της άσχημης μυρωδιάς των αυγών από τα πιάτα, καθώς η υψηλή θερμοκρασία αντί να εξαφανίζει απλώνει περισσότερο την μυρωδιά του αυγού.

Να θυμάστε τέλος ότι ένας καλός τρόπος να “πατάξετε” τη μυρωδιά εν τη γενέσει της, εάν μιλάμε για βραστά αυγά, είναι να προσθέσετε στο νερό που τα βράζετε, λίγο ξύδι. Θα παρατηρήσετε την ελαφριά μυρωδιά του ξιδιού στον αέρα, αλλά όχι τη μυρωδιά του σάπιου αυγού. Όταν τελειώσετε το μαγείρεμα, θα εξαφανιστεί και η μυρωδιά του ξιδιού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα