Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Σταθεροποίηση στα ποσοστά αλλεργιών στα παιδιά μετά τις νέες οδηγίες

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΔιεθνή: Σταθεροποίηση στα ποσοστά αλλεργιών στα παιδιά μετά τις νέες οδηγίες
spot_img

Οι κατευθυντήριες οδηγίες και οι αλλαγές σε πρακτικές προς γονείς και παιδιά έχει ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση του ποσοστού σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων σε μικρά παιδιά και εφήβους στην Αυστραλία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Allergy and Clinical Immunology

Οι οδηγίες στον τρόπο αντιμετώπισης των αλλεργιών στα παιδιά αλλάζουν συνεχώς και συγκεκριμένα στην Αυστραλία από το 1999 έως το 2007, υπήρχε μια σύσταση για «καθυστέρηση» των αλλεργιογόνων τροφίμων, μετά από αυτό το 2008, οι γονείς ενημερώθηκαν να «μην καθυστερούν» και από το 2016, υπήρξε νέα σύσταση ότι οι γονείς και οι φροντιστές πρέπει να «εισάγουν αλλεργιογόνα τρόφιμα νωρίς και συχνά».

Σύμφωνα με τη μελέτη – με επικεφαλής το Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) και το John James Medical Center – στη δεκαετία του 1990 οι περισσότερες οδηγίες συνιστούσαν την αποφυγή αλλεργιογόνων τροφών μέχρι την ηλικία ενός έως τριών ετών και η αποφυγή αυτών των τροφών στη βρεφική ηλικία έγινε ευρέως διαδεδομένη. Μέχρι το 2008, αυτή η συμβουλή αφαιρέθηκε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με βάση τα αυξανόμενα στοιχεία ότι η καθυστέρηση των αλλεργιογόνων τροφίμων είχε συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο τροφικής αλλεργίας. 

Ο Δρ Raymond Mullins, ένας από τους ερευνητές της μελέτης, είπε ότι η αύξηση των ποσοστών τροφικής αλλεργίας μεταξύ των παιδιών της Αυστραλίας φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί μετά από μια σταθερή αύξηση για αρκετές δεκαετίες. «Στα παιδιά, ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης μειώθηκε από 17,6% ετησίως μεταξύ 1999 και 2007, σε 6,2% ετησίως μεταξύ 2008 και 2015 και στη συνέχεια 3,9% ετησίως από το 2016».

«Μια επιβράδυνση στα ποσοστά αύξησης των εισαγωγών σε τροφική αναφυλαξία σημειώθηκε επίσης σε άτομα ηλικίας πέντε έως 14 ετών, που γεννήθηκαν μετά τις αλλαγές του 2008».

Τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται μετά από μια μελέτη -που επίσης διεξήχθη από το MCRI- πέρυσι και διαπίστωσε ότι οι αλλαγές στις οδηγίες είχαν οδηγήσει σε μείωση κατά 16% της αλλεργίας στα φιστίκια μεταξύ των βρεφών και σημείωσε σημαντική αύξηση στους γονείς που εισάγουν το φιστίκι στη διατροφή των μωρών τους.

Πηγή: New Food

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο