Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εγκυμοσύνη: Tα ευεργετικά οφέλη της κατανάλωσης παρθένου ελαιόλαδου

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΕγκυμοσύνη: Tα ευεργετικά οφέλη της κατανάλωσης παρθένου ελαιόλαδου
spot_img

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, η κατανάλωση ελαιόλαδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης «ενισχύει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος» και όχι μόνο!

Εάν το μητρικό γάλα είναι η καλύτερη πηγή διατροφής για τα βρέφη, τότε η διατροφή της εγκύου με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο θα μπορούσε να τροποποιήσει ή ακόμα και να αυξήσει τη χημική περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος, με πιθανά οφέλη για την υγεία του βρέφους. Το έξτρα παρθένο λάδι στη σαλάτα της εγκύου, πλούσιο σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6  μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη του εμβρύου, καθώς τα ευεργετικά συστατικά διαπερνούν ακόμη και τον φραγμό του πλακούντα, βελτιώνοντας την ανάπτυξη του εμβρύου .

Πρόκειται για τα συμπεράσματα της πρώτης μελέτης σχετικά με την μετάδοση φυτικών ενώσεων έξτρα παρθένου ελαιόλαδου από τη μητέρα στους απογόνους κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Τα ευρήματα της έρευνας σύμφωνα με την επικεφαλής της συγγραφής, Δρ Maria Rodrigues-Lagunas βασίζονται σε  δοκιμές με θηλυκούς αρουραίους που τρέφονταν με ελαιόλαδο για έξι εβδομάδες. Η ανάλυση των δειγμάτων αίματος εντόπισε χημικά παράγωγα στις μητέρες και τα νεογνά τους. Αποδείχτηκε ότι τα  αντιοξειδωτικά που ονομάζονται υδροξυτυροσόλη και τυροσόλη καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το DNA.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εντοπίστηκε χαμηλότερος κίνδυνος άσθματος σε μητέρες που έχουν καταναλώσει σταθερή ποσότητα ελαιόλαδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα μωρά τους είχαν  πιο ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και χαμηλότερο κίνδυνο ρινίτιδας και αλλεργιών.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι εύκολο στην πέψη και βοηθά στη λειτουργία του στομάχου, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα και τους κολικούς. Βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης D, σημαντική για τα μωρά και τα παιδιά που μεγαλώνουν γιατί ρυθμίζει το ασβέστιο. Ενθαρρύνει επίσης την πρόσληψη μετάλλων που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση των οστών και των μυών. Αυτό παρέχει στα παιδιά πρόσθετη προστασία από κατάγματα οστών στα τρυφερά τους χρόνια και τον κίνδυνο οστεοπόρωσης σε μεγάλη ηλικία

ΠΗΓΗ: Independent

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο