Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες – Μελέτη της ACS

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοιοι ξηροί καρποί έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες - Μελέτη της ACS
spot_img

Σύγκριση αμυγδάλων, κάσιους, φουντουκιών, φιστικιών και καρυδιών για την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Μελέτη της American Chemical Society (ACS) είχε στόχο να αξιολογήσει και να συγκρίνει τις επιδράσεις των διαιτητικών (φυτικών) ινών (DFs) των πιο γνωστών ξηρών καρπών (αμύγδαλο, κάσιους, φουντούκι, φιστίκι και καρύδι) στη μικροχλωρίδα του εντέρου in vitro .

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε διαιτητικές ίνες, ουσίες που δεν αφομοιώνονται στο στομάχι και αντ’ αυτού ζυμώνονται από μικρόβια του εντέρου. Οι ερευνητές άλεσαν χωριστά αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια, φιστίκια και καρύδια και μέτρησαν το ποσοστό των διαιτητικών ινών στα δείγματα. Στη συνέχεια, συνέκριναν τα αποτελέσματα κάθε δείγματος ξηρών καρπών στα μικρόβια του εντέρου in vitro. 

Από τους ξηρούς καρπούς που δοκιμάστηκαν, τα φιστίκια αιγίνης είχαν την υψηλότερη συνολική περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, αλλά οι ίνες κάσιους παρήγαγαν τη μεγαλύτερη ποσότητα βουτυρικού, μια ένωση που προάγει την υγεία του πεπτικού. Συμπέρασμα των ερευνητών το οποίο είναι και ο τίτλος της μελέτης είναι πως οι διαιτητικές ίνες των καρπών με κέλυφος διαφέρουν στη σύσταση και επηρεάζουν ευδιάκριτα τη μικροχλωρίδα των κοπράνων και τα μεταβολικά αποτελέσματα in vitro. Ωστόσο, η ομάδα λέει ότι τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ότι όλες οι ίνες των ξηρών καρπών θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα ευεργετικά μικρόβια στο παχύ έντερο.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο