Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο ασφαλής είναι για την υγεία των παιδιών η κατανάλωση μικρών σοκολατένιων αυγών τύπου Kinder;

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΠόσο ασφαλής είναι για την υγεία των παιδιών η κατανάλωση μικρών σοκολατένιων αυγών τύπου Kinder;
spot_img

Η χαμένη αθωότητα των σοκολατένιων «αυγών έκπληξη».

Ιταλικό ερευνητικό περιοδικό έβαλε στο «μικροσκόπιο» οκτώ δημοφιλή σοκολατένια αυγά και διαπιστώνει δυσάρεστες εκπλήξεις. Παρότι οι διαφημιστές διατείνονταν πως τα σοκολατένια αυγά – έκπληξη είναι μια υγιεινή επιλογή των γονιών προς τα παιδιά τους, στο πέρασμα των ετών, και μετά από έρευνες, βγήκαν στην επιφάνεια στοιχεία που κατέδειξαν ότι η «έκπληξη» δεν ήταν το παιχνίδι που έκρυβαν για τους μικρούς καταναλωτές.

Το ζητούμενο είναι η ασφαλής κατανάλωσή τους ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι μετράει μόλις δύο χρόνια το ξέσπασμα του διατροφικού σκανδάλου με τα αυγά Kinder – έκπληξη, τα οποία περιείχαν σαλμονέλα, οδηγώντας σε τροφικές δηλητηριάσεις εκατοντάδες παιδιά.

Το κατά πόσο υγιεινά είναι τέτοιου τύπου σνακ για τα παιδιά, αναδεικνύει μελέτη του ιταλικού ερευνητικού περιοδικού Il Salvagente κατά την οποία, γίνεται σύγκριση σε οκτώ σοκολατένια αυγά με τις περισσότερες πωλήσεις.

Η έκπληξη είναι… έξω

Τα γλυκίσματα που ελέγχθηκαν για τα συστατικά τους είναι τα DOLCE TOYS MARE FUORI, DOLCE PREZIOSI MINIONS, DOLFIN EMOJI, FAI TRADE XL, KINDER JOY, KINDER SORPRESA, ZAINI BLIPPI, ZAINI SONIC.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι, ανεξαρτήτως εταιρείας, τα σοκολατένια αυτά αυγά, φέρουν υψηλό φορτίο ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών που καλό είναι να αποφεύγονται, όταν μάλιστα προέρχονται από έλαια όπως το φοινικέλαιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά κατανάλωση 25 γραμμαρίων συνολικής ζάχαρης την ημέρα ενώ στα παιδιά, η βέλτιστη δόση πρέπει να είναι η μισή. Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα σνακ αυτά είναι τόση ώστε, έχοντας φάει μόλις ένα μικρό σοκολατένιο αυγό, καλύπτεται η μισή συνιστώμενη δόση.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα κορεσμένα λιπαρά, τα φυτικά λίπη και το συστατικό καριτέ που περιέχεται στο φοινικέλαιο και δίνει το κρεμώδες αποτέλεσμα στη γεύση αυτών των προϊόντων.

Προειδοποιήσεις ΠΟΥ

Το περασμένο έτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές, ζητώντας την προστασία των παιδιών από τη διαφήμιση τροφίμων και τον «περιορισμό της πειστικής δύναμης του μάρκετινγκ τροφίμων». Ο Οργανισμός χαρακτηρίζει το μάρκετινγκ τροφίμων ως απειλή για τη δημόσια υγεία και αρνητική επιρροή για τις επιλογές των παιδιών. Άλλωστε για εκείνα μετράει περισσότερο το παιχνίδι – έκπληξη που κρύβουν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο