ΑρχικήΟικιακάΕλλάδα: Ανακαλούνται πάνω από 5.000 αυτοκίνητα Nissan λόγω πιθανής διαρροής καυσίμου

Ελλάδα: Ανακαλούνται πάνω από 5.000 αυτοκίνητα Nissan λόγω πιθανής διαρροής καυσίμου

Η ανάκληση αφορά οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από τις 4 Μαΐου 2021 έως τις 17 Οκτωβρίου 2024

3 λεπτά ανάγνωσης

Σε προληπτική ανάκληση ασφαλείας για 5.240 αυτοκίνητα Nissan Qashqai (τύπου J12) προβαίνει η κατασκευάστρια εταιρεία Nissan Automotive Europe SAS, σε συνεργασία με την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Σοκολάτα: Πάνω από 100.000 συσκευασίες, 29,6 τόνοι σε ανάκληση – Στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου

- Advertisement -

Η σχετική ειδοποίηση εκδόθηκε από το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων. Η ανάκληση αφορά οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από τις 4 Μαΐου 2021 έως τις 17 Οκτωβρίου 2024, στα οποία περιλαμβάνονται τόσο αυτά που διατέθηκαν στην ελληνική αγορά από τον επίσημο εισαγωγέα όσο και όσα πιθανώς εισήχθησαν στην χώρα από τρίτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανακαλούνται 27.324 συσκευασίες ρυζιού – Πωλήθηκαν σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Αιτία της καμπάνιας είναι η πιθανότητα εκδήλωσης σχετικής μετακίνησης ανάμεσα στον σωλήνα καυσίμου και τον συνδετήρα συγκράτησής του μέσα στον χώρο του κινητήρα. Η τριβή αυτή ενδέχεται να προκαλέσει σταδιακή φθορά και, σε ακραίες περιπτώσεις, διάτρηση του σωλήνα με επακόλουθη διαρροή καυσίμου. Η κατασκευάστρια εταιρεία υπογραμμίζει πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα ατύχημα ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο τεχνικό ζήτημα.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν τον προληπτικό έλεγχο, τη στερέωση ή ασφάλιση του εξαρτήματος και, όπου κριθεί απαραίτητο, την πλήρη αντικατάσταση του σωλήνα καυσίμου, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες.

Μέχρι στιγμής, οι τεχνικές παρεμβάσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς σε 3.349 από τα εμπλεκόμενα οχήματα. Η εταιρεία έχει ενημερώσει εγγράφως τους υπόλοιπους κατόχους μέσω συστημένων επιστολών προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών Nissan, ενώ για όσους δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη, έχει προγραμματιστεί η αποστολή νέας υπενθυμιστικής επιστολής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για διευκρινίσεις με το δίκτυο των επισήμων εμπόρων της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας στα τηλέφωνα 210 3489313 και 210 3489438.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Το Cibum παρουσιάζει τις νέες οδηγίες της ΕΕ για τους επιμολυντές στα μεταποιημένα τρόφιμα και όσα πρέπει να τεκμηριώνουν οι επιχειρήσεις

Οι νέες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προσδιορισμό των επιμολυντών κατά τη μεταποίηση τροφίμων

Σαλμονέλα σε ντοματίνια: Πάνω από 800 κρούσματα στην Ευρώπη – Νέα προειδοποίηση του ECDC

Πάνω από 160 νέα κρούσματα σε δέκα χώρες το 2026. Το ECDC προειδοποιεί για νέες εξάρσεις από μολυσμένα ντοματίνια.

Έφαγε άγρια μανιτάρια και θήλασε το παιδί της – Τι συνέβη 20 ώρες αργότερα, σύμφωνα με το BMC Pediatrics

Σπάνιο περιστατικό δηλητηρίασης μέσω θηλασμού, με το παιδί να εμφανίζει ενδείξεις ηπατικής και εντερικής βλάβης.