Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επαγγελματίας γευσιγνώστης σοκολατένιων αυγών μοιράζεται το μυστικό για μια τέλεια υφή

ΑρχικήΟικιακάΕπαγγελματίας γευσιγνώστης σοκολατένιων αυγών μοιράζεται το μυστικό για μια τέλεια υφή
spot_img

Τι προτείνει για την αποθήκευση τους;

   Εκτός από την λαμπάδα, το αμέσως πιο κοινό πράγμα που αγοράζουμε το Πάσχα είναι τα σοκολατένια αυγά. Ωστόσο επειδή όλοι έχουν την ίδια σκέψη για σοκολατένια λιχουδιά τις γιορτές, καταλήγουν να μαζεύονται αρκετά σε ένα πασχαλινό τραπέζι, που είναι αδύνατον να καταναλωθούν με μιας. Έτσι προκύπτει το εύλογο ερώτημα αποθήκευσης τους και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, προκειμένου να διατηρηθούν.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με έναν επαγγελματία γευσιγνώστη σοκολάτας στο Morrisons, και επειδή όλοι αποθηκεύουμε τα πασχαλινά αυγά λάθος, μοιράστηκε με το Mirror, το μυστικό για να διατηρήσουμε την τέλεια υφή χωρίς να μαλακώνει. Ο 33χρονος Tim Kelly, επιβεβαίωσε ότι όσοι αποθηκεύουν σοκολάτα στο ψυγείο το κάνουν λάθος. ”Δεν πρέπει να φυλάσσετε τα πασχαλινά αυγά στο ψυγείο. Αν όμως επιμένετε, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε πολύ κοντά στην στιγμή που πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η αποθήκευση της σοκολάτας στο ψυγείο μπορεί να διαταράξει το λίπος και ουσιαστικά όταν λιώσει και ξαναζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου επιτρέπει στα λίπη να κρυσταλλωθούν με συγκεκριμένο τρόπο που της δίνει την υφή που όλοι αγαπούν στη σοκολάτα. Όταν κρυώνεις τη σοκολάτα, διαταράσσει αυτή τη δομή του λίπους, και ουσιαστικά μπορεί να συμβεί αυτό που λέμε «άνθιση του λίπους ή της ζάχαρης», δηλαδή όταν η επιφάνεια της σοκολάτας θα γίνει λευκή επειδή το λίπος έρχεται στην επιφάνεια και στους ανθρώπους δεν αρέσει καθώς η υφή δεν φαίνεται πολύ ελκυστική”.

   Ο ίδιος μοιράστηκε ένα κόλπο ώστε η υφή της σοκολάτας να παραμείνει ελκυστική ακόμα και μια ζέστη μέρα. Ο Kelly λέει πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι “να τη φυλάξετε στο ψυγείο 20 λεπτά πριν φάτε“. «Ειδικά το καλοκαίρι που είναι λίγο πιο ζεστό και η σοκολάτα γίνεται λίγο πιο απαλή», πρόσθεσε.

   Έτσι την επόμενη φορά που θα σας φέρουν σοκολατένια αυγά, και δεν τα έχετε αφήσει για ώρα στο αυτοκίνητο ώστε να θεωρούνται χαμένη υπόθεση, θυμηθείτε το μυστικό του Tim…

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα