Τι προτείνει για την αποθήκευση τους;
Εκτός από την λαμπάδα, το αμέσως πιο κοινό πράγμα που αγοράζουμε το Πάσχα είναι τα σοκολατένια αυγά. Ωστόσο επειδή όλοι έχουν την ίδια σκέψη για σοκολατένια λιχουδιά τις γιορτές, καταλήγουν να μαζεύονται αρκετά σε ένα πασχαλινό τραπέζι, που είναι αδύνατον να καταναλωθούν με μιας. Έτσι προκύπτει το εύλογο ερώτημα αποθήκευσης τους και ποιος είναι ο σωστός τρόπος, προκειμένου να διατηρηθούν.
Σύμφωνα με έναν επαγγελματία γευσιγνώστη σοκολάτας στο Morrisons, και επειδή όλοι αποθηκεύουμε τα πασχαλινά αυγά λάθος, μοιράστηκε με το Mirror, το μυστικό για να διατηρήσουμε την τέλεια υφή χωρίς να μαλακώνει. Ο 33χρονος Tim Kelly, επιβεβαίωσε ότι όσοι αποθηκεύουν σοκολάτα στο ψυγείο το κάνουν λάθος. ”Δεν πρέπει να φυλάσσετε τα πασχαλινά αυγά στο ψυγείο. Αν όμως επιμένετε, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε πολύ κοντά στην στιγμή που πρόκειται να τα καταναλώσετε. Η αποθήκευση της σοκολάτας στο ψυγείο μπορεί να διαταράξει το λίπος και ουσιαστικά όταν λιώσει και ξαναζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου επιτρέπει στα λίπη να κρυσταλλωθούν με συγκεκριμένο τρόπο που της δίνει την υφή που όλοι αγαπούν στη σοκολάτα. Όταν κρυώνεις τη σοκολάτα, διαταράσσει αυτή τη δομή του λίπους, και ουσιαστικά μπορεί να συμβεί αυτό που λέμε «άνθιση του λίπους ή της ζάχαρης», δηλαδή όταν η επιφάνεια της σοκολάτας θα γίνει λευκή επειδή το λίπος έρχεται στην επιφάνεια και στους ανθρώπους δεν αρέσει καθώς η υφή δεν φαίνεται πολύ ελκυστική”.
Ο ίδιος μοιράστηκε ένα κόλπο ώστε η υφή της σοκολάτας να παραμείνει ελκυστική ακόμα και μια ζέστη μέρα. Ο Kelly λέει πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι “να τη φυλάξετε στο ψυγείο 20 λεπτά πριν φάτε“. «Ειδικά το καλοκαίρι που είναι λίγο πιο ζεστό και η σοκολάτα γίνεται λίγο πιο απαλή», πρόσθεσε.
Έτσι την επόμενη φορά που θα σας φέρουν σοκολατένια αυγά, και δεν τα έχετε αφήσει για ώρα στο αυτοκίνητο ώστε να θεωρούνται χαμένη υπόθεση, θυμηθείτε το μυστικό του Tim…