Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επικινδυνότητα τροφίμων

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμων

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο της Σαρακοστής

Μπορώ να φάω αυγό και μετά την ημερομηνία λήξης του;

Είναι ασφαλή τα αυγά μετά την ημερομηνία λήξης; Πόσο διαρκούν τα βραστά αυγά;

Αλλεργία στα φιστίκια: Νέα καινοτόμα θεραπεία με μεταμοσχεύσεις μικροβίων από υγιείς δότες

Το FMT αντικαθιστά τα εντερικά βακτήρια των αλλεργικών στα φιστίκια ασθενών με αυτά των μη αλλεργικών δοτών

Μικρότερος ο κίνδυνος καρκίνου για όσους δεν τρώνε συχνά κρέας

Μεγάλη επιστημονική έρευνα με στοιχεία από 400.000 συμμετέχοντες σε δέκα χρόνια

Τα αποτελέσματα των περιορισμών στη διαφήμιση Junk food

Πως η διαφήμιση τροφίμων και ποτών HFSS μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές συμπεριφορές

Alert: Ανάκληση κύβων Knorr σε 2 χώρες μέλη της ΕΕ

Εντοπίστηκε ελάττωμα συσκευασίας που μπορεί να οδηγήσει στη μετανάστευση προσμείξεων, πέραν των αποδεκτών ορίων ασφαλείας

Δύο ποτήρια κρασί μπορεί να περιέχουν περισσότερες θερμίδες από ένα χάμπουργκερ

Μελέτη έδειξε ότι πολλά κρασιά με μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ

Μελέτη: Η δυσανεξία στις στατίνες δεν ξεπερνά το 10% των ασθενών και είναι υπερεκτιμημένη

Το πρόβλημα της δυσανεξίας στις στατίνες, όπως δείχνει η νέα έρευνα, είναι τελικά μικρότερο από ό,τι πιστεύεται

Alert – ΕΦΕΤ: Το ΙΚΕΑ ανακαλεί κεφτεδάκια λόγω παρουσίας πλαστικού – Ανάκληση σε άλλες πέντε χώρες

Η Ανάκληση έγινε και στην Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία αλλά και στην Μεγάλη Βρετανία

Κάδμιο στη σοκολάτα: Κίνδυνοι και επιπτώσεις – Νέα μελέτη για την πορεία του καδμίου από το έδαφος στους κόκκους κακάο

Προειδοποίηση για τους chocoholics: Ένα βαρύ μέταλλο που βλάπτει την υγεία, το κάδμιο, κρύβεται στις βελούδινες εσοχές της αγαπημένης σας απόλαυσης.

Είναι ασφαλή τα γλυκαντικά με λίγες θερμίδες;

Τα γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων είναι μερικά από τα πιο μελετημένα και τα πιο ελεγμένα συστατικά στην ιστορία των τροφίμων

Burger: Σε δημόσια διαβούλευση στη Βρετανία, οι όροι και οι κίνδυνοι για τα σχεδόν ωμά και τα medium μοσχαρίσια μπιφτέκια

Η ζήτηση των καταναλωτών για ελαφρώς μαγειρεμένα (μισοψημένα- σχεδόν ωμά ή medium) μπιφτέκια τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα

Βίντεο: Έβαλε μόνη της κατσαρίδα στο Burger για να κατηγορήσει το fast food και κατέληξε στο νοσοκομείο – Την κατέγραψε κάμερα του καταστήματος!

Αφού έβαλε την κατσαρίδα, για να κατηγορήσει την ιδιοκτησία του Fast food, στη συνέχεια το κατανάλωσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Τροφική αλλεργία: Πώς μπορεί η βιομηχανία τροφίμων να μειώσει το “βάρος” των οικογενειών

Η συναισθηματική ,κοινωνική και οικονομική επίπτωση των τροφικών αλλεργιών είναι δυσβάσταχτη για τους γονείς παιδιών με τροφικές αλλεργίες

“Το κρασί σκοτώνει”: Η νέα ετικέτα -παρόμοια με τα τσιγάρα- που καλείται να ψηφίσει η ΕΕ σε λίγες ημέρες

Αποτελέσματα έρευνας για την επίδραση των προειδοποιήσεων υγείας στο κρασί και τη βότκα, στην καταναλωτική συμπεριφορά

Νέα μελέτη: Η κατανάλωση κρέατος επιδεινώνει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η κατανάλωση περισσότερου κρέατος, η ύπαρξη λιγότερων -συγκεκριμένων- βακτηρίων στο έντερο και περισσότερων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο αίμα, όλα συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Οι κίνδυνοι του νωπού (απαστερίωτου) γάλακτος – Οι μύθοι καταρρίπτονται

Το νωπό γάλα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα τρόφιμα στον κόσμο, που ευθύνεται για σχεδόν τρεις φορές περισσότερες νοσηλεύσεις από οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφιμογενούς ασθένειας

WHF: Τελικά ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, δεν κάνει καλό στην υγεία!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς ακυρώνει την άποψη ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασί την ημέρα μπορεί να είναι καλό για την υγεία.

Αλλουλόζη: Το φυσικό γλυκαντικό που δεν παχαίνει και δεν προκαλεί τερηδόνα

Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές δυσμενείς γαστρεντερικές επιπτώσεις της κατανάλωσης πολλής αλλυλόζης ταυτόχρονα, καθώς και της σταθερής μακροπρόθεσμης κατανάλωσης μικρότερων ποσοτήτων

Τροφική Αλλεργία και τροφική δυσανεξία: Ποια είναι η διαφορά;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να είσαι αλλεργικός σε ένα φαγητό και να είσαι ευαίσθητος ή δυσανεκτικός σε αυτό;

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ποιο θέμα ασφάλειας τροφίμων και διατροφής σας απασχολεί;

spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψαν οι νέοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο