cibum team
Το 40% των Γερμανών πήρε βάρος – κατά μέσο όρο 5,6 κιλά – κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου του Μονάχου. Ακόμη περισσότεροι είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες έχουν περιορίσει σημαντικά τη σωματική δραστηριότητά τους.
Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Ιατρικής της Διατροφής Else Kroener Fresenius (EKFZ) του Πολυτεχνείου του Μονάχου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο ερευνών κοινής γνώμης Forsa, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι από την αρχή της πανδημίας έχει πάρει κατά μέσο όρο 5,6 κιλά, ενώ το 52% οι λέει ότι κινείται πλέον πολύ λιγότερο.
Οι ερωτηθέντες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 – 44 ετών ανέφεραν ότι πάχυναν ειδικά στην περιοχή της μέσης. Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτο ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματος, τόσο πιο συχνά οι ερωτηθέντες δήλωναν ότι είχαν πάρει βάρος λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό. «Ο κορονοϊός τροφοδοτεί την πανδημία της παχυσαρκίας», δήλωσε ο επικεφαλής του EKFZ Χανς Χάουνερ και επισήμανε ότι η παχυσαρκία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα και για την Covid-19 «και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μεταξύ παχυσαρκίας και κορονοϊού. Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος, τόνισε ο ίδιος, κοστίζει κάθε χρόνο 80.000 – 100.000 ζωές στη Γερμανία και, επομένως, τα παράπλευρα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία επιβαρύνοντας άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής είναι τεράστια.
Στην έρευνα, το 33% δηλώνει ακόμη ότι είχε αυτό το διάστημα περισσότερο χρόνο για φαγητό και το 28% ότι έτρωγε πιο συχνά λόγω της πλήξης. Τα άτομα που αισθάνονται σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση από την πανδημία φαίνεται μάλιστα ότι καταναλώνουν πολύ χειρότερης ποιότητας τροφές, πολλά τυποποιημένα και επεξεργασμένα είδη, περισσότερα λίπη και ζάχαρη.
Ο JBS, παγκόσμιος κολοσσός στην αγορά κρεάτων, έπεσε θύμα κυβερνοπειρατών
Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων
Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru
EFSA: διαδικτυακό Summer School για νέους ερευνητές
Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας
Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita
Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)
Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών.