Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
20.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μειώνουν τις φλεγμονές

ΑρχικήΟικιακάΕπιστήμη: Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μειώνουν τις φλεγμονές
spot_img

cibum team

Σε αυτό που περιγράφουν ως «ριζοσπαστικό» εύρημα, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι προηγουμένως πίστευαν στην εξάλειψη των ανθυγιεινών βακτηρίων στο έντερο που οδηγούν σε καρκίνο, παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και χρόνιο πόνο. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να αυξήσει την ποικιλομορφία των μικροβίων.


Σε μία κλινική δοκιμή που διεξήχθη από επιστήμονες στην Σχολή ιατρικής του Στανφορντ στις ΗΠΑ, 36 υγιείς ενήλικες  έκαναν δίαιτα 10 εβδομάδων που περιελάμβανε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πλούσια σε όσπρια, σπόρους, δημητριακά ολική αλέσεως, ξηρούς καρπούς λαχανικά και φρούτα.

Οι δύο δίαιτες είχαν ως αποτέλεσμα διαφορετικές επιδράσεις στο μικρόβιο του εντέρου και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα