cibum team
Σε αυτό που περιγράφουν ως «ριζοσπαστικό» εύρημα, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι προηγουμένως πίστευαν στην εξάλειψη των ανθυγιεινών βακτηρίων στο έντερο που οδηγούν σε καρκίνο, παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και χρόνιο πόνο. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να αυξήσει την ποικιλομορφία των μικροβίων.
Σε μία κλινική δοκιμή που διεξήχθη από επιστήμονες στην Σχολή ιατρικής του Στανφορντ στις ΗΠΑ, 36 υγιείς ενήλικες έκαναν δίαιτα 10 εβδομάδων που περιελάμβανε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πλούσια σε όσπρια, σπόρους, δημητριακά ολική αλέσεως, ξηρούς καρπούς λαχανικά και φρούτα.
Οι δύο δίαιτες είχαν ως αποτέλεσμα διαφορετικές επιδράσεις στο μικρόβιο του εντέρου και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ
Δείτε επίσης:
Εστίαση: Κατεβάστε την εφαρμογή για επαλήθευση εμβολιασμού των πελατών
FODMAPs στα τρόφιμα: η νέα προσέγγιση στην διατροφή
Κουζίνα φάντασμα: Η νέα παγκόσμια τάση στις επιχειρήσεις εστίασης
ΕΕ: Οι αναθεωρημένοι κανόνες μετά από μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις
Εξαγωγές τροφίμων: Πως να μην πέσετε θύμα απάτης
Καύσωνας: 7 τρόφιμα που ενυδατώνουν. Ανάμεσά τους και το τζατζίκι!
Μοντέλο προσομοίωσης ανάπτυξης Clostridium botulinum σε τρόφιμα