Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μειώνουν τις φλεγμονές

ΑρχικήΟικιακάΕπιστήμη: Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μειώνουν τις φλεγμονές
spot_img

cibum team

Σε αυτό που περιγράφουν ως «ριζοσπαστικό» εύρημα, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο από ό, τι προηγουμένως πίστευαν στην εξάλειψη των ανθυγιεινών βακτηρίων στο έντερο που οδηγούν σε καρκίνο, παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και χρόνιο πόνο. Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για να αυξήσει την ποικιλομορφία των μικροβίων.


Σε μία κλινική δοκιμή που διεξήχθη από επιστήμονες στην Σχολή ιατρικής του Στανφορντ στις ΗΠΑ, 36 υγιείς ενήλικες  έκαναν δίαιτα 10 εβδομάδων που περιελάμβανε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση ή τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, πλούσια σε όσπρια, σπόρους, δημητριακά ολική αλέσεως, ξηρούς καρπούς λαχανικά και φρούτα.

Οι δύο δίαιτες είχαν ως αποτέλεσμα διαφορετικές επιδράσεις στο μικρόβιο του εντέρου και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα