Οι 10 κανόνες για την σωστή κατανάλωση σοκολάτας από την ειδικό στα τρόφιμα, Natalie Alibrandi.
Σύμφωνα με ειδικούς στα τρόφιμα, κάνουμε πολλά κοινά λάθη, όσον αφορά στον τρόπο που τρώμε κάποια φαγητά.
Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, ας πάρουμε ως παράδειγμα τη σοκολάτα. Σύμφωνα με δηλώσεις της επιστήμονος τροφίμων, Natalie Alibrandi, στη Metro UK, η σοκολάτα, με τα πολλά στρώματα γεύσης της, πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν το καλό κρασί και να απολαμβάνεται σιγά σιγά. Αυτή τη φράση επιβεβαιώνει και ο ειδικός στο κρασί, Olly Smith, ειδικός στο κρασί, ο οποίος υποστηρίζει τις ομοιότητες μεταξύ σοκολάτας και εκλεκτού κρασιού.
Η Alibrandi προτείνει, επιπλέον, την κατανάλωσή της νωρίτερα μέσα στη μέρα-αντίθετα με το απόγευμα που την τρώνε οι περισσότεροι- για μια καλύτερη γευστική εμπειρία.
Εάν το παραπάνω σας έκανε να εκπλαγείτε, ας δούμε αναλυτικά και τους 10 κανόνες για την κατανάλωση σοκολάτας της Natalie Alibrandi.
- Καταναλώστε τη σοκολάτα νωρίτερα μέσα στην ημέρα με «καθαρό» ουρανίσκο, για να λάβετε μια εξαιρετική τόνωση από καφεΐνη το μεσημέρι πριν από το μεσημεριανό γεύμα.
- Μη φυλάσσετε τη σοκολάτα στο ψυγείο! Αποθηκεύστε τη σε ξηρό και δροσερό μέρος για να αποτρέψετε την οξείδωση και οποιαδήποτε μεταφορά οσμών.
- Αφήστε τη να λιώσει στο στόμα αντί να τη μασάτε. Έτσι, επιτρέπετε στο βούτυρο κακάο να καλύψει το στόμα σας, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε όλες τις γεύσεις.
- Τρώτε σε μικρές ποσότητες . Φάτε έως και έξι κομμάτια των 4 γραμμαρίων για να αποτρέψετε την υπερδιέγερση των γεύσεων.
- Χρησιμοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας . Η όραση, η όσφρηση, η υφή, ακόμη και η ακοή είναι όλα μέρος της εμπειρίας.
- Διατηρήστε τη σκληρή υφή της, καθώς αυτό σημαίνει ότι έχει τη σωστή δομή και ποιότητα.
- Η σοκολάτα έχει τόσες πολλές πτητικές ουσίες και αποχρώσεις. Δώστε της όση προσοχή της αξίζει.
- Μη διστάζετε να κάνετε διαφορετικά ταιριάσματα με τη σοκολάτα σας. Δοκιμάστε γλυκιά σοκολάτα (γάλακτος ή λευκή) με πικρά φαγητά ή πικρή σοκολάτα με πιο αλμυρά φαγητά.
- Περιμένετε μέχρι να γευτείτε την επίγευση. Μερικές σοκολάτες μπορούν να αφήσουν μια επίγευση 45 λεπτών, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια αναμονή 15 λεπτών.
- Μην ανακατεύετε σοκολάτες μεταξύ τους. Η ανάμειξη διαφορετικών τύπων σοκολάτας μπορεί να υπερδιεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, επομένως αποφύγετε την ανάμειξη διαφορετικών τύπων (π.χ. γάλακτος και μαύρη σοκολάτα).