cibum team
Το καλοκαίρι πέρασε και ευχαριστηθήκαμε μπάνια, ξεκούραση αλλά το σήμα – κατατεθέν της εποχής: παγωμένο καρπούζι.
Τώρα, που το φρούτο είναι… στις αποδρομές του, ευκαιρία να δοκιμάσετε μια εναλλακτική και πρωτότυπη συνταγή, που είτε θα λατρέψετε είτε θα απορρίψετε: φέτες καρπούζι στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο!
Συστατικά
2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους σουσαμιού
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα ανθό χαμομηλιού (χωρίς τα στελέχη)
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
½ κουταλάκι άγλυκο κακάο
8 φέτες καρπουζιού (πάχους 2,5 εκατοστών)
2 κουταλιές της σούπας σταφυλοσπορέλαιο (ή οποιοδήποτε ουδέτερο μαγειρικό λάδι)
½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλέστε τους σπόρους σουσαμιού, τα άνθη χαμομηλιού, τους σπόρους μάραθου και κακάο χρησιμοποιώντας ένα γουδί ή ένα μύλο, μέχρι τα άνθη να σπάσουν και να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε μια σχάρα αερίου ή με κάρβουνα σε υψηλή θερμοκρασία (240 έως 260 βαθμούς Κελσίου).
Βουρτσίστε ομοιόμορφα τη μία πλευρά των φετών καρπούζι με το λάδι. Τοποθετήστε τες, λαδωμένες προς τα κάτω, στη σχάρα.
Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις κορυφές των σφήνων με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα χαμομηλιού.
Ψήστε για 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καρπούζι από τη σχάρα και τοποθετήστε το, απανθρακωμένο προς τα πάνω, σε μια μεγάλη πιατέλα.
Πασπαλίστε το καρπούζι ομοιόμορφα με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και το υπόλοιπο (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) μείγμα χαμομηλιού.
Έρευνα: Η αντίληψη των καταναλωτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων
Πόσο συχνά πρέπει να ανεβαίνουμε στη ζυγαριά;
Τσιμπολόγημα: Απολαύστε χωρίς ενοχές!
Χρήσιμο: 5 αποτελεσματικοί τρόποι για να μην θολώνουν τα γυαλιά από τη μάσκα
Υγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι
Παιδί και Διαβήτης: Τι πρέπει να κάνουμε για να τον αποφύγουμε;
Ανάκληση κατεψυγμένων ζυμαρικών λόγω… μεταλλικών αντικειμένων
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;