Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτες καρπούζι… στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο

ΑρχικήΟικιακάΦέτες καρπούζι… στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο
spot_img

cibum team

 

Το καλοκαίρι πέρασε και ευχαριστηθήκαμε μπάνια, ξεκούραση αλλά το σήμα – κατατεθέν της εποχής: παγωμένο καρπούζι.

- Advertisement -

Τώρα, που το φρούτο είναι… στις αποδρομές του, ευκαιρία να δοκιμάσετε μια εναλλακτική και πρωτότυπη συνταγή, που είτε θα λατρέψετε είτε θα απορρίψετε: φέτες καρπούζι στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο!

Συστατικά

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους σουσαμιού

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα ανθό χαμομηλιού (χωρίς τα στελέχη)

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου

½ κουταλάκι άγλυκο κακάο

8 φέτες καρπουζιού (πάχους 2,5 εκατοστών)

2 κουταλιές της σούπας σταφυλοσπορέλαιο (ή οποιοδήποτε ουδέτερο μαγειρικό λάδι)

½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέστε τους σπόρους σουσαμιού, τα άνθη χαμομηλιού, τους σπόρους μάραθου και κακάο χρησιμοποιώντας ένα γουδί ή ένα μύλο, μέχρι τα άνθη να σπάσουν και να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Προθερμάνετε μια σχάρα αερίου ή με κάρβουνα σε υψηλή θερμοκρασία (240 έως 260 βαθμούς Κελσίου).

Βουρτσίστε ομοιόμορφα τη μία πλευρά των φετών καρπούζι με το λάδι. Τοποθετήστε τες, λαδωμένες προς τα κάτω, στη σχάρα.

Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις κορυφές των σφήνων με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα χαμομηλιού.

Ψήστε για 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καρπούζι από τη σχάρα και τοποθετήστε το, απανθρακωμένο προς τα πάνω, σε μια μεγάλη πιατέλα.

Πασπαλίστε το καρπούζι ομοιόμορφα με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και το υπόλοιπο (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) μείγμα χαμομηλιού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα