Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φέτες καρπούζι… στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο

ΑρχικήΟικιακάΦέτες καρπούζι… στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο
spot_img

cibum team

 

Το καλοκαίρι πέρασε και ευχαριστηθήκαμε μπάνια, ξεκούραση αλλά το σήμα – κατατεθέν της εποχής: παγωμένο καρπούζι.

Τώρα, που το φρούτο είναι… στις αποδρομές του, ευκαιρία να δοκιμάσετε μια εναλλακτική και πρωτότυπη συνταγή, που είτε θα λατρέψετε είτε θα απορρίψετε: φέτες καρπούζι στο γκριλ με χαμομήλι και κακάο!

Συστατικά

2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους σουσαμιού

2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα ανθό χαμομηλιού (χωρίς τα στελέχη)

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου

½ κουταλάκι άγλυκο κακάο

8 φέτες καρπουζιού (πάχους 2,5 εκατοστών)

2 κουταλιές της σούπας σταφυλοσπορέλαιο (ή οποιοδήποτε ουδέτερο μαγειρικό λάδι)

½ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέστε τους σπόρους σουσαμιού, τα άνθη χαμομηλιού, τους σπόρους μάραθου και κακάο χρησιμοποιώντας ένα γουδί ή ένα μύλο, μέχρι τα άνθη να σπάσουν και να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

Βήμα 2

Προθερμάνετε μια σχάρα αερίου ή με κάρβουνα σε υψηλή θερμοκρασία (240 έως 260 βαθμούς Κελσίου).

Βουρτσίστε ομοιόμορφα τη μία πλευρά των φετών καρπούζι με το λάδι. Τοποθετήστε τες, λαδωμένες προς τα κάτω, στη σχάρα.

Πασπαλίστε ομοιόμορφα τις κορυφές των σφήνων με περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα χαμομηλιού.

Ψήστε για 2 έως 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καρπούζι από τη σχάρα και τοποθετήστε το, απανθρακωμένο προς τα πάνω, σε μια μεγάλη πιατέλα.

Πασπαλίστε το καρπούζι ομοιόμορφα με νιφάδες θαλασσινό αλάτι και το υπόλοιπο (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού) μείγμα χαμομηλιού.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα