cibum team
Η ντομάτα αυτή την εποχή είναι… στα καλύτερά της!
Είτε την καταναλώσετε ωμή, σε σαλάτα, είτε μαγειρεμένη, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό.
Μια μεσαία ντομάτα δίνει μόλις 22 θερμίδες και περίπου 5 γραμμάρια υδατανθράκων.
Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν την σκελετική υγεία.
Λιαστές ντομάτες στον φούρνο
Η λιαστή ντομάτα είναι μια αγαπημένη, και ίσως «γκουρμεδιάρικη» λιχουδιά.
Μπορεί κανείς να τις αγοράσει έτοιμες ή να τις φτιάξει… στον φούρνο του σπιτιού του, τώρα που είναι άφθονες στην αγορά.
Βέβαια, δε θα είναι κατά κυριολεξία «λιαστές», αλλά θα είναι το ίδιο νόστιμες.
Δείτε πως:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100-120 βαθμούς.
Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο ή στα τέσσερα (αν είναι μεγάλες), κατά προτίμηση ντοματίνια βελανίδια ή plum Κρήτης.
Βάζουμε τόσες όσες χωράει το ταψί (στριμωχτά) και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά και με μια πρέζα ζάχαρη.
Ψήνουμε για περίπου 2,5-3 ώρες, ή μέχρι οι ντομάτες να συρρικνωθούν.
Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο ελαιόλαδο και μπαχαρικά (ανάλογα την προτίμηση).
Με πληροφορίες από mikrikouzina.blogspot.com
Δείτε επίσης:
Αλλάζει ριζικά η επισήμανση των τροφίμων στον Καναδά
Οξείδιο του αιθυλενίου: Το σκάνδαλο παίρνει τεράστιες διαστάσεις σε χώρες της Ευρώπης.
To αλκοόλ προκαλεί ηλιακό έγκαυμα!
Νέο κρούσμα της νόσου Haff από κατανάλωση ψαριών
Οι πέντε πιο καινοτόμες τεχνολογίες σε σούπερ μάρκετ σήμερα
Ηθική στα τρόφιμα: Τεχνολογική καινοτομία που δίνει τέλος στη σφαγή των νεοσσών