Μετάβαση στο περιεχόμενο
Παρασκευή, 14 Μαρτίου, 2025
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάζουμε τον καταψύκτη στο χώρο του γκαράζ

ΑρχικήΟικιακάΓιατί δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάζουμε τον καταψύκτη στο χώρο του γκαράζ
spot_img

Οι καταψύκτες λειτουργούν καλύτερα όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι μεταξύ 18-20°C.

Μήπως έχετε κι εσείς έναν καταψύκτη στο χώρο του γκαράζ; Το ξέρετε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και πυρκαγιές, αλλά και να επηρεάσει και τα ίδια τα τρόφιμα, καθιστώντας τα μη ασφαλή για κατανάλωση;

- Advertisement -

Οι πυρκαγιές που προκαλούνται από ψυγεία/καταψύκτες έχει βρεθεί ότι παρουσιάζουν υψηλότερο βαθμό εξάπλωσης από άλλους τύπους συσκευών όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων ή στεγνωτήρια. Μια μελέτη εντοπίζει έναν αριθμό εξαρτημάτων που μπορεί να παρουσιάσουν βλάβη και να λειτουργήσουν ως πηγή ανάφλεξης, και αυτά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από μια εκτεταμένη πηγή εύφλεκτου υλικού, όπως είναι τα γκαράζ. Εκτός από το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου εκεί βρίσκονται συνήθως και ξύλα για τα τζάκι ή άλλα αντικείμενα που μπορούν να φουντώσουν εύκολα.

Οι κατασκευαστές προειδοποιούν επίσης για τη χρήση καταψύκτη σε μη θερμαινόμενους χώρους. Η εταιρεία Hisense προτρέπει να μην αποθηκεύετε τον καταψύκτη σας σε αυτούς τους χώρους, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος δυσλειτουργίας του προϊόντος. Οι σωλήνες μπορεί να παγώσουν και τα εσωτερικά εξαρτήματα ενδέχεται να μη δουλεύουν σωστά. Ο υπερβολικός πάγος όχι μόνο μπορεί να μειώσει τον αποθηκευτικό σας χώρο, αλλά αναγκάζει επίσης τη μονάδα να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία της.

Γενικότερα, αν το γκαράζ είναι πολύ κρύο το χειμώνα ή πολύ ζεστό το καλοκαίρι, η απόδοση του καταψύκτη μπορεί να επηρεαστεί. Οι καταψύκτες λειτουργούν καλύτερα όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι μεταξύ 18-20°C. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν τον καταψύκτη να μην λειτουργεί σωστά, ενώ πολύ υψηλές μπορεί να αυξήσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας στο γκαράζ (π.χ. από το κρύο στο ζεστό) μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση και να επηρεάσουν την αποδοτικότητα του καταψύκτη. Ειδικά αν το γκαράζ είναι υγρό ή έχει κακή αερισμό, η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει διάβρωση ή να βλάψει το μηχανισμό του καταψύκτη.

Γενικά, για να λειτουργεί σωστά ο καταψύκτης, καλό είναι να τον τοποθετείς σε έναν κλειστό και σταθερό χώρο, με θερμοκρασία κοντά στην ιδανική για την αποδοτικότητα του, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μετανάστευση καρκινογόνων χημικών από τις κάψουλες εσπρέσο – Ευρήματα επιστημονικής μέτρησης

Πόσο επικίνδυνες είναι οι κάψουλες καφέ για απελευθέρωση στον παρασκευασμένο καφέ, χημικών ουσιών που υπάρχουν στη συσκευασία της κάψουλας

Μελέτη ΣΟΚ: Αυτά είναι τα δημοφιλή ποτά που μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο καρκίνο του στόματος

Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να εξηγούν την ανεξήγητη αύξηση των καρκίνων του στόματος, ειδικά μεταξύ των γυναικών, που καταγράφηκε τα τελευταία χρόνια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα