Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί πρέπει πάντα να αλατίζουμε το αγγούρι

ΑρχικήΟικιακάΓιατί πρέπει πάντα να αλατίζουμε το αγγούρι
spot_img

Πώς το λαχανικό θα έχει άψογη εικόνα στη σαλάτα και στα ντιπ που ετοιμάζουμε.


Το αγγούρι, είναι από τα πιο δροσερά, τραγανά λαχανικά που νοστιμεύουν τις σαλάτες μας και τα σάντουιτς. Η μεγάλη περιεκτικότητα τους σε νερό ωστόσο, μερικές φορές κάνει τα πιάτα να φαίνονται περισσότερο υγρά από το επιθυμητό. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή και είναι το αλάτισμα!

Γιατί πρέπει να αλατίζουμε το αγγούρι;

Το αλάτισμα των αγγουριών ξεκινά τη διαδικασία της όσμωσης, η οποία αποβάλλει το νερό από τα κύτταρα του αγγουριού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη γεύση του. Πολλοί θεωρούν τα αγγούρια άνοστα και υδαρή αλλά ανάλογα με την ποικιλία, μπορεί να είναι γλυκά, ευχάριστα πικρά, ακόμη και αλμυρά. Το αλάτι βοηθά τα αγγούρια να απελευθερώσουν την υγρασία τους, και αναδεικνύει τις αποχρώσεις αυτών των γεύσεων που διαφορετικά μπορεί να μας διέφευγαν.

«Όταν φτιάχνω ντιπ αγγουριού, πάντα προ-αλατίζω τα αγγούρια για να τραβήξω την υγρασία πριν τα ανακατέψω στο ντιπ, ώστε η υπερβολική υγρασία να μην αραιώσει το ντιπ», λέει η αρχισυντάκτρια μαγειρικής Leah Colins.

Πώς αλατίζουμε το αγγούρι;

Αλατίστε τα αγγούρια πριν τα σερβίρετε ή τα χρησιμοποιήσετε για κάποιο ντιπ ώστε να αφήσετε την όσμωση να κάνει τη δουλειά της. Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι είναι αρκετό για κάθε κιλό αγγουριών που ετοιμάζετε.

Πλύνετε και κόψτε σε φέτες τα αγγούρια, τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι που βρίσκεται πάνω από ένα μεγάλο μπολ ή νεροχύτη και, στη συνέχεια, αλατίστε τα. Αφήστε τα αγγούρια να καθίσουν μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το νερό τους, περίπου 5 έως 10 λεπτά. Αν τα ξεπλύνετε, φροντίστε να τα στραγγίξετε καλά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο