Γουστάρω να είμαι παχουλή...

Γουστάρω να είμαι παχουλή...

Της Ελένης Τσαγκά


«Φανταστείτε οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι με μπρόκολο, νερόβραστο κοτόπουλο και μία φέτα ψωμί… ο καθένας» 

Βλέπω αυτό το χαρούμενο τραγουδάκι και σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει.  Όντως υπάρχει γοητεία στα περιττά κιλά.... Το τραγουδάκι- ύμνος για τα παχουλά κορίτσια, που το έχουν δει 2.444.953.524 !! άνθρωποι  λέει:  

"γιατί η μαμά μου, μου είχε πει να μην ανησυχείς για το μέγεθός σου.... κάθε ίντσα σου είναι τέλεια… είσαι σαφές ότι δεν φοράω small … ότι δείχνουν τα περιοδικά είναι photoshop… "

Meghan Trainor - All About That Bass

Λένε πως οι χοντροί είναι καλοί άνθρωποι. Θα έλεγα -χωρίς να αποκλείω το καλοί- ότι είναι ικανοποιημένοι άνθρωποι, γιατί δεν στερούνται. Γιατί απολαμβάνουν τη ζωή, απολαμβάνουν το φαγητό, το οποίο εκτός από βιολογική ανάγκη είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο έντονες απολαύσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη απόλαυση ακόμα και από το σεξ. Μας χαρίζει χαρά και ικανοποίηση. Το φαγητό για τον καθένα μας είναι κάτι ξεχωριστό: είναι γεμάτο νοήματα, γεύσεις, αναμνήσεις και υπέροχες μυρωδιές. Καμία φορά είναι και παρηγοριά στις δύσκολες στιγμές. Ένα σύμμαχος που ποτέ δεν θα σε προδώσει. Θα είναι πάντα εκεί, για να σε κάνει να χαρείς. Για να σε φέρει κοντά με αυτούς που αγαπάς. Σκεφτείτε ένα μεγάλο οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι με μπρόκολο, ανάλατο βραστό κοτόπουλο και μία φέτα ψωμί για τον καθένα. Πως σας φαίνεται αυτή η εικόνα; Εμένα μου φαίνεται λάθος. Όπως λάθος είναι και η αντίληψη για τους παχουλούς. Θέλετε να τους (μας) πούμε και χοντρούς; Οκ έχω πολλούς φίλους χοντρούς. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι δοτικοί, πάντα γελαστοί, χαρούμενοι με τη ζωή, αισιόδοξοι, φιλικοί, ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, τολμηροί… Μπορώ να σας μιλάω για ώρες για την ομορφιά και εσωτερική και εξωτερική των χοντρών. Δεν θέλω να αδικήσω τους αδύνατους, αλλά οι χοντροί είναι ΠΑΝΤΑ πιο γελαστοί. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ούτε είναι  τυχαίο εξάλλου πως όλες οι όμορφες στιγμές της ζωής μας συνοδεύονται από φαγητό. Χαρές, γιορτές, πανηγυρισμοί, επιτυχίες συνοδεύονται από ένα γενναιόδωρο τραπέζι. Μία ζωή στη στέρηση δεν αντέχεται, όπως και να το κάνουμε.

παχουλή όμορφη γυναίκα

Η Δρ Ίλια Θεοτοκά Κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, μίλησε στο cibum για το θέμα των παραπανίσιων κιλών.

«είναι όμορφο να απολαμβάνουμε τη ζωή και το φαγητό, ακόμα και αν έχουμε κάποια παραπανίσια κιλά. Το φαγητό είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα, που μας «τρέφει» και σωματικά και ψυχολογικά. Σίγουρα, η πληθώρα στο κυριακάτικο τραπέζι συνδέεται με την αφθονία της αγάπης, της προσφοράς του ατόμου που έφτιαξε και φρόντισε το φαγητό, για να το προσφέρει στους αγαπημένους τους. Βέβαια, θα πρέπει να προβληματιστούμε, αν τρώμε καθημερινά τις ποσότητες και την ποικιλία των εδεσμάτων που έχει το κυριακάτικο τραπέζι. Τα λίγα  παραπανίσια κιλά δεν ενοχλούν κανένα, το πρόβλημα προκύπτει, όταν αυτά τα λίγα παραπανίσια κιλά οδηγούν στην παχυσαρκία. Το ωραίο και καλό φαγητό, ακόμα κι αν δίνει λίγες παραπάνω θερμίδες, είναι μια σημαντική ανθρώπινη απόλαυση, αρκεί να μην λειτουργεί ως «υποκατάστατο» και «μέσο» ρύθμισης της συναισθηματικής μας κατάστασης.»

Εάν επικεντρωθούμε μόνο στο γυναικείο φύλο, -οι άντρες  αντιμετωπίζουν το ζήτημα πιο ψύχραιμα-... δεν μπορούμε όλες να είμαστε μοντέλα, φωτομοντέλα και πλαστικές κούκλες... Γιατί απλά είμαστε αληθινές... κοντές, ψηλές, παχουλές και αδύνατες, με μεγάλες ή μικρές  μυτούλες...με λεπτά ή μεγάλα χείλη... με μεγάλα ή μικρά μάτια, πράσινα και καστανά, ακόμα και με πολλά ή λίγα χρόνια,  όπως και να είμαστε.... είμαστε κούκλες, αληθινές όχι ψεύτικες. Δεν ζούμε στην εικονική πραγματικότητα των περιοδικών, αλλά στον αληθινό και ζωντανό κόσμο. Όπως δείχνει και λέει και το βίντεο... με ότι και αν σας προίκισε η φύση, επικεντρωθείτε στο χαμόγελο και στο κούνημα σας... στη χαρά που μπορείτε να προσφέρετε στον σύντροφό σας... στην χαρά που μπορείτε να κερδίσετε από την ημέρα σας. Από την ίδια τη ζωή σας.

 Συμπέρασμα: εάν είστε χοντρός/χοντρή και δεν έχετε πρόβλημα είτε υγείας, είτε ψυχολογικό και δεν ροχαλίζετε εξαιτίας των περιττών κιλών σας ενοχλώντας τον διπλανό σας… κρατήστε τα κιλά σας, αγαπήστε το σώμα σας, απολαύστε το φαγητό και συνεχίστε να προσφέρετε χαρά στους γύρω σας.

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;