cibum team
«Με έναν μαγικό τρόπο όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής είναι συνδυασμένα με κάποιο φαγάκι που αποτελεί και το σημείο αναφοράς της κάθε ανάμνησης. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τα καταγράψω και να τα μοιραστώ μαζί σας…».
Αυτό αναφέρει ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης στην περίληψη του νέου βιβλίου του από τις εκδόσεις Αρμός, και συνεχίσει: « Και μην νομίζετε ότι σας προσφέρω ένα βιβλίο με απομνημονεύματα της ζωής μου. Άλλωστε δεν έχω να διηγηθώ τίποτε συγκλονιστικές εμπειρίες. Ένας καθημερινός άνθρωπος είμαι κι εγώ. Έχω όμως φυλαγμένα στην άκρη μικρά στιγμιότυπα καθημερινής τρέλας που αφορούν το φαγητό και που έχουν πλάκα. Και που πιθανόν να σας βάλουν σε κάποιες δικές σας σκέψεις, ώστε να καταλήξετε στο προσωπικό σας γαστρονομικό προφίλ, ακόμη κι αν αυτό ενδεχομένως δεν ταιριάζει με τις εικόνες που προσπαθούν να επιβάλουν τα ΜΜΕ. Έφαγα και έφαγα στη ζωή μου. Ξόδεψα και ξόδεψα τόσα πολλά, που αν τα είχα αποταμιεύσει, θα είχα τώρα ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα 200 τετραγωνικών σε χλιδάτη γειτονιά και ένα σικ συγκρότημα κατοικιών. Όμως, ακόμα στο νοίκι είμαι και -πιστέψτε με – δεν με πειράζει καθόλου.»
Ο πολυπράγμων Ηλίας Μαμαλάκης έχει γράψει δώδεκα βιβλία (μεταξύ των οποίων και ένα μυθιστόρημα) με κύριο κορμό πάντα τη μαγειρική και την ευζωία, ενώ έχει κυκλοφορήσει τρία CD με συνταγές και παραμύθια. Στην τηλεόραση έχει γράψει επίσης τη δική του ιστορία, με προσεγμένες παραγωγές και ενδιαφέρουσες εκπομπές γύρω από το τρόφιμο και όχι μόνο.
Τα 21 φαγητά που “σκοτώνουν” την ερωτική διάθεση
Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο
Τα 8 λάθη που κάνετε και έχετε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο σπίτι σας
Τα 7 τρόφιμα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να βάζετε στην κατάψυξη
Γιατί υπάρχει φως στο ψυγείο, αλλά όχι στην κατάψυξη;
Τι να προσέχετε όταν τρώτε έξω-Τα μυστικά ενός κριτικού εστιατορίων
Το χειρότερο γλυκαντικό που μπορείτε να βάλετε στον καφέ σας