Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μαστίχα Χίου: Η φυσική λύση για την ολοκληρωμένη φροντίδα του πεπτικού συστήματος

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜαστίχα Χίου: Η φυσική λύση για την ολοκληρωμένη φροντίδα του πεπτικού συστήματος
spot_img

Οι πεπτικές δυσλειτουργίες είναι εξαιρετικά συνηθισμένες στις μέρες μας. Έχει διαπιστωθεί πως σε στρεσογόνες καταστάσεις το στομάχι είναι εκείνο που «χτυπάει το καμπανάκι». H μαστίχα Χίου, που από το 1997 έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ.), έχει βάση πολυάριθμων διεθνών κλινικών μελετών, τρεις σημαντικές για την υγεία ιδιότητες. Διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. H αντιμικροβιακή και η αντιφλεγμονώδη δράση της ενδείκνυται για την επούλωση φλεγμονών, ενώ παράλληλα βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και των διαταραχών του πεπτικού συστήματος. Η μαστίχα συμβάλλει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, δρα ευεργετικά στην υγεία της στοματικής κοιλότητας και φροντίζει την επιδερμίδα. Ακόμη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος, ότι η μαστίχα Χίου δρα τόσο προληπτικά όσο και ανακουφιστικά, οπότε τα συμπληρώματα μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από το καταναλωτικό κοινό και να ενταχθούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο σημαντικός ρόλος της μαστίχας στην υγεία επισφραγίζεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την αναγνώρισε ως Παραδοσιακό Φάρμακο φυτικής προέλευσης. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αναγνώρισε ότι η μαστίχα Χίου συμβάλλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα και ότι έχει ευεργετική δράση στην στοματική υγιεινή. Σημασία έχει επίσης, πως ο «πατέρας της ιατρικής», Ιπποκράτης, είχε πει πως: «Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο», ενώ ανάμεσα και σε περαιτέρω υλικό αναφορών από την αρχαιότητα αναφέρεται ότι η μαστίχα Χίου αποτελούσε ένα φυσικό θεραπευτικό μέσο ανακούφισης από τις στομαχικές διαταραχές.

Η μαστίχα Χίου από το 1997, έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ.). Σε γενικές γραμμές, η ένδειξη ΠΟΠ αποτελεί την ονομασία που ταυτοποιεί ένα προϊόν, το οποίο κατάγεται από συγκεκριμένο τόπο η περιοχή. Τα πολύτιμα δάκρυα της μαστίχας συλλέγονται με τρόπο παραδοσιακό από το μαστιχόδεντρο (Pistachia lentiscus var. Chia), μία ποικιλία που ευδοκιμεί και καρποφορεί αποκλειστικά στο νότια τμήμα της Χίου. Μπορεί η χρήση της μαστίχας να περικλείει μια μεγάλη γκάμα, αφού ως πρώτη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κλάδο τροφίμων και ποτών, στη ζαχαροπλαστική, στην παραγωγή καλλυντικών, καθώς στη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία, ωστόσο η χρήση της στον τομέα της υγείας κρίνεται ως η πιο σημαντική.

Η μαστίχα Χίου συμβάλλει στην εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού -αιτιολογικός παράγοντας στη δημιουργία των ελκών-, καθώς και στην ανακούφιση από την καούρα και από τα δυσπεπτικά προβλήματα. Γενικά, τα συμπληρώματα διατροφής με μαστίχα αποτελούν την ιδανική πρόταση για τη φυσική φροντίδα του πεπτικού, αφού προσφέρουν ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα των φουσκωμάτων, της παλινδρόμησης, της δημιουργίας αερίων, καθώς και δρουν αποτελεσματικά κατά της δυσπεψίας και της καούρας. Τα προϊόντα της σειράς Art of Nature από το mastihashop μπορούν να καταναλωθούν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφού δε δημιουργούν καμία παρενέργεια και στοχεύουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην θεραπεία. Πρόκειται για προϊόντα με συστατικά 95% φυσικής προέλευσης, χωρίς τεχνητά χρώματα και συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη. Παράλληλα, είναι κατάλληλα για χορτοφάγους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο