Με ποιο λαχανικό δεν πρέπει τα κρεμμύδια να αποθηκεύονται δίπλα-δίπλα;
Σας έχει συμβεί να θέλετε να πάρετε ένα κρεμμύδι και να δείτε πως έχει βγάλει βλάστηση; Στους περισσότερους έχει συμβεί, γιατί αρκετές φορές δεν τα αποθηκεύουν με το σωστό τρόπο.
Οι ειδικοί στα τρόφιμα ισχυρίζονται ότι τα κρεμμύδια χρειάζονται δροσερό, σκοτεινό και χωρίς υγρασία μέρος για να τα βοηθήσουν να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν ακόμη και ορισμένα λαχανικά με τα οποία δεν πρέπει ποτέ να φυλάσσονται μαζί, καθώς θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα κρεμμύδια γρηγορότερα.
Σύμφωνα με το Bon Appetit, η υγρασία και το φως είναι πράγματα που τα κρεμμύδια δεν αντέχουν, καθώς “οδηγούν σε μούχλα και βλάστηση”, επομένως πρέπει να αποθηκεύονται “σε στεγνό, καλά αεριζόμενο καλάθι, κάδο ή μεγάλο μπολ”. Θα πρέπει να τα κρατάτε μακριά από το φως του ήλιου, αλλά επίσης δεν πρέπει να φυλάσσονται σε παγωμένο περιβάλλον, επομένως η τοποθέτηση τους σε ένα σκοτεινό ντουλάπι είναι η καλύτερη λύση.
Και, παραδόξως, δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε τα κρεμμύδια σας με τις πατάτες σας. Η προγραμματίστρια συνταγών Sarah Jampel εξήγησε στο Mirror: “Αποθηκεύω τα δικά μου στο ντουλάπι με όλα μου σκεύη ψησίματος, αλλά στο μέλλον, φιλοδοξώ να αγοράσω κιβώτια και να τα στοιβάζω σε γκαράζ ή κελάρι. Θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι είναι χώρια από τις πατάτες, οι οποίες είναι επιρρεπείς σε σήψη εάν τις κρατήσετε κοντά στα κρεμμύδια”.
Εάν τα κρεμμύδια που αγοράζετε έρχονται σε πλαστική σακούλα, τότε θα πρέπει να τα αφαιρέσετε από αυτήν μόλις φτάσετε στο σπίτι, καθώς το πλαστικό μπορεί να «προκαλέσει γρήγορα αλλοίωση» λόγω έλλειψης κυκλοφορίας αέρα και αύξησης της υγρασίας. Το Stop Food Waste είπε: “Ποτέ μην κρατάτε αυτά τα λαχανικά σε σφραγισμένο πλαστικό, καθώς θα προκαλέσει γρήγορα αλλοίωση”.
Μπορείτε ωστόσο να τα κρατήσετε σε μια χάρτινη σακούλα ή μια διχτυωτή σακούλα, καθώς και τα δύο θα επιτρέψουν καλύτερη ροή αέρα και θα βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό καλσόν βάζοντας τα κρεμμύδια μέσα και δένοντας έναν κόμπο μεταξύ τους.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το βιβλίο μαγειρικής του Chef’s Garden, τα κρεμμύδια που είναι αποθηκευμένα μεταξύ -1°C και 10°C “θα διατηρηθούν για έως και ένα χρόνο”. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, θα διαρκέσουν τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες.