Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπρόκολο – Κουνουπίδι: Τα απλά συστατικά που αποτρέπουν τη δυσάρεστη μυρωδιά από το μαγείρεμα

ΑρχικήΟικιακάΜπρόκολο - Κουνουπίδι: Τα απλά συστατικά που αποτρέπουν τη δυσάρεστη μυρωδιά από το μαγείρεμα
spot_img

Πως να ελαχιστοποιήσετε τη μυρωδιά που αναδύεται από το μπρόκολο και το κουνουπίδι όταν βράζουν.

Είναι κοινώς αποδεκτό και αποδεδειγμένο ότι τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και αποτελούν σύμμαχο για την ανθρώπινη υγεία. Για παράδειγμα το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και αντικαρκινογόνων ενώσεων και έχει περιγραφεί ως λαχανικό με υψηλή θρεπτική αξία. Και το κουνουπίδι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C και K ασβέστιο σίδηρο κάλια μαγνήσιο φυλλικό οξύ κα. Και το κουνουπίδι και το μπρόκολο χαρακτηρίζονται ως super foods λόγω των υψηλών επιπέδων βιταμινών μετάλλων και αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

- Advertisement -

Ωστόσο κάποιοι αποφεύγουν το μαγείρεμα τους λόγω της δυσάρεστης μυρωδιάς που αναδύεται και παραμένει για πολλές ώρες στην κουζίνα, ίσως και σε ολόκληρο το σπίτι, όταν βράζουν. Υπάρχουν όμως απλές λύσεις για να μειώσετε ή και να εξαλείψετε εντελώς, αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Αρχικά τα λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, δεν πρέπει να βράζουν για πολύ ώρα, και επιπλέον εάν είναι πιο φρέσκα αναδύουν λιγότερη έντονη μυρωδιά όταν μαγειρεύονται.

Απλά μυστικά για να μην γεμίσει η κουζίνα δυσάρεστη οσμή

 Την ώρα που βράζουν μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα στην κατσαρόλα μία φέτα ψωμί, (είτε σκέτη ή να την μουσκέψετε με ξύδι ή λεμόνι) ένα μικρό μπολ με ξύδι ή ακόμα και ένα φλυτζάνι ρύζι. Αυτά τα υλικά μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της δυσάρεστης μυρωδιάς και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέσα στο νερό διάφορα υλικά που θα μειώσουν την μυρωδιά. Για παράδειγμα στο λάχανο μπορείτε να βάλετε μέσα στο νερό που βράζει φύλλα δάφνης, μια κουταλιά της σούπας γάλα, μία φέτα λεμόνι, ή ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι. Λευκό ξύδι, φύλλα δάφνης, βανίλια ή μία φέτα ψωμί, μπορείτε να προσθέσετε και στο νερό που βράζει το κουνουπίδι για να μειώσετε την έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά του. Εναλλακτικά μπορείτε να ζεστάνετε, την ίδια στιγμή σε μία διπλανή κατσαρόλα ξύδι.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο