Πως να ελαχιστοποιήσετε τη μυρωδιά που αναδύεται από το μπρόκολο και το κουνουπίδι όταν βράζουν.
Είναι κοινώς αποδεκτό και αποδεδειγμένο ότι τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και αποτελούν σύμμαχο για την ανθρώπινη υγεία. Για παράδειγμα το μπρόκολο περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και αντικαρκινογόνων ενώσεων και έχει περιγραφεί ως λαχανικό με υψηλή θρεπτική αξία. Και το κουνουπίδι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C και K ασβέστιο σίδηρο κάλια μαγνήσιο φυλλικό οξύ κα. Και το κουνουπίδι και το μπρόκολο χαρακτηρίζονται ως super foods λόγω των υψηλών επιπέδων βιταμινών μετάλλων και αντιοξειδωτικών που περιέχουν.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε και αποθηκεύετε τα παντζάρια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 100 ασθενείς από τροφική δηλητηρίαση σε οίκους ευγηρίας
Ωστόσο κάποιοι αποφεύγουν το μαγείρεμα τους λόγω της δυσάρεστης μυρωδιάς που αναδύεται και παραμένει για πολλές ώρες στην κουζίνα, ίσως και σε ολόκληρο το σπίτι, όταν βράζουν. Υπάρχουν όμως απλές λύσεις για να μειώσετε ή και να εξαλείψετε εντελώς, αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά. Αρχικά τα λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, δεν πρέπει να βράζουν για πολύ ώρα, και επιπλέον εάν είναι πιο φρέσκα αναδύουν λιγότερη έντονη μυρωδιά όταν μαγειρεύονται.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση και απαγόρευση πώλησης δημοφιλών προϊόντων για τα μαλλιά λόγω επικίνδυνης ουσίας – Πώς θα τα αναγνωρίσετε
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ειδικός ασφάλειας τροφίμων αποκαλύπτει τα έξι πράγματα που δεν κάνει ΠΟΤΕ για να αποφύγει τροφική δηλητηρίαση
Απλά μυστικά για να μην γεμίσει η κουζίνα δυσάρεστη οσμή
Την ώρα που βράζουν μπορείτε να τοποθετήσετε δίπλα στην κατσαρόλα μία φέτα ψωμί, (είτε σκέτη ή να την μουσκέψετε με ξύδι ή λεμόνι) ένα μικρό μπολ με ξύδι ή ακόμα και ένα φλυτζάνι ρύζι. Αυτά τα υλικά μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο μέρος της δυσάρεστης μυρωδιάς και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Καταναλωτής κατήγγειλε συσκευασμένο καλαμπόκι – Για σοβαρό κίνδυνο ενημέρωσε το RASFF
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μέσα στο νερό διάφορα υλικά που θα μειώσουν την μυρωδιά. Για παράδειγμα στο λάχανο μπορείτε να βάλετε μέσα στο νερό που βράζει φύλλα δάφνης, μια κουταλιά της σούπας γάλα, μία φέτα λεμόνι, ή ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι. Λευκό ξύδι, φύλλα δάφνης, βανίλια ή μία φέτα ψωμί, μπορείτε να προσθέσετε και στο νερό που βράζει το κουνουπίδι για να μειώσετε την έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά του. Εναλλακτικά μπορείτε να ζεστάνετε, την ίδια στιγμή σε μία διπλανή κατσαρόλα ξύδι.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τρώγεται το βούτυρο καριτέ;