Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θηλασμός: Πόσο επηρεάζει το μωρό η κατανάλωση diet αναψυκτικών

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΘηλασμός: Πόσο επηρεάζει το μωρό η κατανάλωση diet αναψυκτικών
spot_img

Διερεύνηση της διαγενεακής μετάδοσης γλυκαντικών χαμηλών θερμίδων.

    Μπορούν να μεταδοθούν οι γλυκαντικές ουσίες χαμηλών θερμίδων από τα αναψυκτικά, στα βρέφη, μέσω του θηλασμού; Αυτό είναι το αντικείμενο νέας μελέτης που πραγματοποιείται από Αμερικανούς επιστήμονες, λεπτομέρειες της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Contemporary Clinical Trials Communications, πριν την ολοκληρωση της. Τα φαρμακοκινητικά μοντέλα μητέρας-βρέφους θα είναι τα πρώτα του είδους του που θα εκτιμήσουν την έκθεση στα Γλυκαντικά Χαμηλών Θερμίδων (LCS) σε βρέφη μετά από κατανάλωση ποτών που περιέχουν LCS από τη μητέρα. Οι πληροφορίες που δημιουργούνται από τα μοντέλα θα βοηθήσουν τους ερευνητές να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της μετάδοσης LCS μεταξύ γενεών. Στη μελέτη θα συμπεριληφθούν συνολικά ενήλικες μητέρες με τα βρέφη τους, οι οποίες θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους ηλικίας μεταξύ 4 εβδομάδων και 6 μηνών.

   Η διαθεσιμότητα διαιτητικών προϊόντων που περιέχουν LCS έχει υπερτριπλασιαστεί από το 2010. Η σουκραλόζη και η ακεσουλφάμη-κάλιο είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι LCS, με διακριτές χημικές και φυσικές ιδιότητες που διευκολύνουν τη μεταφορά τους από τη μητέρα στα βρέφη μέσω της κατανάλωσης μητρικού γάλακτος. Περίπου το 44% των μητέρων που θηλάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν ποτά που περιέχουν LCS. Αν και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θεωρεί το LCS ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση, ο αντίκτυπος στην υγεία από την πρώιμη έκθεση σε LCS δεν είναι πλήρως γνωστός. Στοιχεία από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η μητρική κατανάλωση LCS μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το σωματικό βάρος και την υγεία του βρέφους. Σε αυτή τη μελέτη, οι επιστήμονες περιέγραψαν την ανάπτυξη μητρικών και βρεφικών φαρμακοκινητικών μοντέλων LCS, συμπεριλαμβανομένης της σουκραλόζης και της ακεσουλφάμης-καλίου.

    Οι μητέρες πρόκειται να λάβουν οδηγίες για τη δειγματοληψία καθώς και όσον αφορά την κατανάλωση του ποτού της μελέτης, που περιέχει υψηλές ποσότητες σουκραλόζης και ακεσουλφάμης-καλίου. Μετά την κατανάλωση του αναψυκτικού, θα συλλεχθούν δείγματα μητρικού γάλακτος και πλάσματος από τη μητέρα σε διάστημα 72 ωρών και δείγματα πλάσματος από τα βρέφη σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Όλα τα δείγματα θα αναλυθούν με υγρή χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας για τον προσδιορισμό των συγκεντρώσεων σουκραλόζης και ακεσουλφάμης-καλίου.

  Μετά την εκτίμηση των φαρμακοκινητικών παραμέτρων, τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των επιδράσεων των προγνωστικών παραγόντων που σχετίζονται με τη συμμετέχουσα, όπως η ηλικία, το φύλο, η εθνικότητα, το βάρος, η αυτοαναφερόμενη κατανάλωση LCS, η διατροφική πρόσληψη και ο όγκος αίματος της μητέρας. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της ατομικής μεταβλητότητας στις φαρμακοκινητικές παραμέτρους.       

https://www.news-medical.net/news/20231026/Can-your-diet-soda-habit-affect-your-baby-New-study-explores-low-calorie-sweeteners-in-breastmilk.aspx

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο