Γνωρίζατε πως δεν είναι καλό να γεμίζετε το ψυγείο σας πάνω από το 75% του;
Όταν το κόστος αυξάνεται ραγδαία, ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να περιμένει τη μείωση των τιμών. Πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, εξοικονομώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
Αναφορικά με τα τρόφιμα, ένας τρόπος να εξοικονομήσει κανείς χρήματα είναι με το να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι του. Για να γίνει αυτό, το ψυγείο και η σωστή αξιοποίησή του για αποθήκευση είναι θεμελιώδης. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι πώς πρέπει να αποθηκεύουν σωστά τα τρόφιμά τους εκεί, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να χαλάνε πιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε.
Η ειδικός στα απορρίμματα τροφίμων Kate Hall, η οποία ίδρυσε τον ιστότοπο The Full Freezer, σε μια συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Sun ανέφερε ορισμένες έξυπνες τεχνικές για να διατηρηθούν τα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο στο ψυγείο.
Αρχικά, η θερμοκρασία είναι το κλειδί για τα φρέσκα τρόφιμα. Η συσκευή πρέπει να διατηρείται μεταξύ ενός και έξι βαθμών Κελσίου, καθώς χαμηλότερη θερμοκρασία ή θερμότερη μπορεί να οδηγήσει σε χαλασμένα τρόφιμα, λέει η ειδικός.
Επίσης, το ψυγείο θα μπορούσε να αποδίδει έως και 25% περισσότερο αν κουμπώσετε τυχόν σκονισμένα φίλτρα που βρίσκονται στους τοίχους του και τα πηνία στο πίσω μέρος, φέρεται να προτείνει η ειδικός. Συνιστά, επίσης, πως ένας βαθύς καθαρισμός του ψυγείου με ζεστό, σαπουνόνερο μία φορά κάθε τρεις μήνες θα συμβάλλει στην λειτουργικότητά του.
Όσο για την αποθήκευση, η Kate συμβουλεύει να τοποθετείτε τα προμαγειρεμένα κρέατα, τα ντελικατέσεν και τα υπολείμματα φαγητού στο πιο ζεστό επάνω ράφι, ενώ τα γαλακτοκομικά- συμπεριλαμβανομένου και του γάλακτος- στη μέση, καθώς η πόρτα είναι πολύ ζεστή και χάνει θερμοκρασία στο άνοιγμα.
Το κρέας κατά την ειδικό θα πρέπει να αποθηκεύεται στο κάτω ράφι του ψυγείου, ενώ οι μαρμελάδες, το μαλακό τυρί και οι χυμοί στην πόρτα . Τέλος, φρούτα και λαχανικά πρέπει να μπαίνουν ιδανικά στα κάτω συρτάρια για να μην γεμίσει το ψυγείο οσμές.
Σαν επιπλέον συμβουλή για την αξιοποίηση του ψυγείου κατά το μέγιστο δυνατόν προτείνει να μην το γεμίζετε ποτέ πάνω από 75%, ώστε ο αέρας να μπορεί να ρέει εύκολα μέσα από το μηχάνημα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να ελέγχετε συχνά τα τρόφιμά σας αν έχουν χαλάσει, για να μην επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τρόφιμα.
Μια επίσης χρήσιμη συμβουλή από την Kate είναι να αφήνετε πρώτα ένα μαγειρεμένο φαγητό να κρυώσει προτού το τοποθετήσετε στο ψυγείο, καθώς μπορεί να εξαπλώσει βακτήρια στα υπόλοιπα τρόφιμα.