Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς στο σουπερ μάρκετ

Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς στο σουπερ μάρκετ

cibum team


Εάν έχετε μια υποψία ότι τα χρήματα που ξοδεύετε για τρόφιμα είναι πλέον πολύ περισσότερα, δεν είστε τρελοί. Στην πραγματικότητα, μάλλον έχετε απόλυτο δίκιο. Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν την αίσθηση ότι πλέον η επίσκεψη στο σουπερ μάρκετ ή στο μπακάλικο της γειτονιάς κοστίζει περίπου 25% παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Πράγματι, οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, το κόστος στο Μπέικον: αύξηση 8,4%. Γάλα: 5,6%. Φρέσκα φρούτα: 7,3%. Μαρούλι: 5,1%. Φρέσκο ​​ψάρι: 6,4%.

Η αύξηση στις τιμές οφείλεται στην πανδημία.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο διαταράσσονται και το εργατικό δυναμικό βρίσκεται σε αναταραχή λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων και στα εστιατόρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να επεξεργαστούν εκ νέου τους μηνιαίους προϋπολογισμούς για το φαγητό καθώς αποτελεί την κατηγορία δαπανών για ένα νοικοκυριό όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις.

Μια ανάλυση των δεδομένων χρήστη από την Personal Capital δείχνει ότι τα είδη παντοπωλείου αντιπροσώπευαν έως και το 15% των μηνιαίων δαπανών των ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε σύγκριση με μόνο το 7% πριν από την πανδημία.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημία από το κόστος των τροφίμων.

  1. Όσο περισσότερες φορές επισκέπτεστε το σουπερ μάρκετ, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αγοράσετε περισσότερα προϊόντα απ’ όσα χρειάζεστε. Προγραμματίστε το μενού όλης της εβδομάδας και κάνετε όσο το δυνατό λιγότερες επισκέψεις στο σουπερ μάρκετ. Η μαζική αγορά βοηθά στη μείωση του συνολικού λογαριασμού για τρόφιμα.
  2. Εντοπίστε τι είναι περιττό και πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα αγορών.
  3. Κάντε έξυπνη διαχείριση των γευμάτων. Μην πετάτε ότι έμεινε. Βάλτε το στο ψυγείο και εκμεταλλευτείτε συνταγές για «ανανέωση-αναγέννηση» του φαγητού.
  4. Χρησιμοποιήστε τις κάρτες σας για να εκμεταλλευτείτε τις ανταμοιβές που δίνουν κάποιες από αυτές και σε συνεργασία με τα μεγάλα σουπερ μάρκετ. (πόντοι bonus κτλ) Ενημερωθείτε για αυτές τις συνεργασίες.
  5. Μάθετε για τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Αυτό μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά δεν είναι. Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία των σουπερ μάρκετ και στα προγράμματα προσφορών. Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.
  6. Εάν η αναζήτηση προσφορών με φυσική παρουσία σας φαίνεται βουνό, αναζητήστε τις προσφορές μέσω διαδικτύου.

Πληροφορίες από Reuters

Βαθμολογήθηκε με 0 στα 5 με βάση τη γνώμη 0 επισκεπτών
Δεν υπάρχουν σχόλια γι αυτό το άρθρο

Αφήστε το σχόλιό σας

  1. Δημοσιεύστε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης.
Βαθμολογείστε αυτό το άρθρο:
0 Χαρακτήρες
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την Τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;