Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να μειώσετε τους λογαριασμούς στο σουπερ μάρκετ

ΑρχικήΟικιακάΠώς να μειώσετε τους λογαριασμούς στο σουπερ μάρκετ
spot_img

cibum team

Εάν έχετε μια υποψία ότι τα χρήματα που ξοδεύετε για τρόφιμα είναι πλέον πολύ περισσότερα, δεν είστε τρελοί. Στην πραγματικότητα, μάλλον έχετε απόλυτο δίκιο. Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν την αίσθηση ότι πλέον η επίσκεψη στο σουπερ μάρκετ ή στο μπακάλικο της γειτονιάς κοστίζει περίπου 25% παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Πράγματι, οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνονται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, το κόστος στο Μπέικον: αύξηση 8,4%. Γάλα: 5,6%. Φρέσκα φρούτα: 7,3%. Μαρούλι: 5,1%. Φρέσκο ​​ψάρι: 6,4%.

Η αύξηση στις τιμές οφείλεται στην πανδημία.

Οι αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο διαταράσσονται και το εργατικό δυναμικό βρίσκεται σε αναταραχή λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας, η οποία έχει επηρεάσει τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων και στα εστιατόρια.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές πρέπει να επεξεργαστούν εκ νέου τους μηνιαίους προϋπολογισμούς για το φαγητό καθώς αποτελεί την κατηγορία δαπανών για ένα νοικοκυριό όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις.

Μια ανάλυση των δεδομένων χρήστη από την Personal Capital δείχνει ότι τα είδη παντοπωλείου αντιπροσώπευαν έως και το 15% των μηνιαίων δαπανών των ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε σύγκριση με μόνο το 7% πριν από την πανδημία.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημία από το κόστος των τροφίμων.

  1. Όσο περισσότερες φορές επισκέπτεστε το σουπερ μάρκετ, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να αγοράσετε περισσότερα προϊόντα απ’ όσα χρειάζεστε. Προγραμματίστε το μενού όλης της εβδομάδας και κάνετε όσο το δυνατό λιγότερες επισκέψεις στο σουπερ μάρκετ. Η μαζική αγορά βοηθά στη μείωση του συνολικού λογαριασμού για τρόφιμα.
  2. Εντοπίστε τι είναι περιττό και πρέπει να αφαιρεθεί από τη λίστα αγορών.
  3. Κάντε έξυπνη διαχείριση των γευμάτων. Μην πετάτε ότι έμεινε. Βάλτε το στο ψυγείο και εκμεταλλευτείτε συνταγές για «ανανέωση-αναγέννηση» του φαγητού.
  4. Χρησιμοποιήστε τις κάρτες σας για να εκμεταλλευτείτε τις ανταμοιβές που δίνουν κάποιες από αυτές και σε συνεργασία με τα μεγάλα σουπερ μάρκετ. (πόντοι bonus κτλ) Ενημερωθείτε για αυτές τις συνεργασίες.
  5. Μάθετε για τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Αυτό μπορεί να ακούγεται κουραστικό αλλά δεν είναι. Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία των σουπερ μάρκετ και στα προγράμματα προσφορών. Θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.
  6. Εάν η αναζήτηση προσφορών με φυσική παρουσία σας φαίνεται βουνό, αναζητήστε τις προσφορές μέσω διαδικτύου.

Πληροφορίες από Reuters

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Γιατί οι σεφ επιμένουν στο κρέας και δεν δημιουργούν φυτικά πιάτα

Oι περισσότεροι σεφ συνεχίζουν να επικεντρώνονται στο κρέας και το ψάρι, παρά την παγκόσμια στροφή στη φυτική διατροφή.

Προσοχή σε δημοφιλές συμπλήρωμα για την αυπνία – Γιατί οι Αρχές της Δανίας το απαγόρευσαν

Ashwagandha: μαγικό βότανο της Αγιουρβέδα ή απορρυθμιστής ορμονών και αιτία αποβολών;
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα