Περίσσεψαν δύο ή τρία φλιτζάνια γέμιση γαλοπούλας; Νοστιμίζουμε ένα σκέτο πιλάφι και το σερβίρουμε φορμαρισμένο.
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. γέμιση γαλοπούλας που μας περίσσεψε
1 κ.σ. βούτυρο3 καψουλάκια καρδάμωμου
400g ρύζι μπασμάτι, καλά πλυμένο και αλάτι και στραγγισμένο
Διαδικασία
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καψουλάκια καρδάμωμου, ελαφρώς σπασμένα. Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε το ρύζι με ξύλινη κουτάλα να γυαλίσει παντού και προσθέτουμε ζεστό νερό από βραστήρα, τόσο όσο να σκεπάσει το ρύζι και να το ξεπεράσει κατά ένα δάχτυλο, και αλάτι. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ρύζι το νερό και να δημιουργηθούν τρύπες στην επιφάνειά του. Ανακατεύουμε μέσα τη γέμιση που έχει μείνει και μεταφέρουμε το ρύζι σε φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.