Σε 3 εύκολα βήματα
Όποιος εφηύρε το κέικ κούπας στα μικροκύματα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Δεν είναι περίεργο που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία σε παιδιά και εφήβους που εντοπίζουν τις συνταγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο δεν έχουν όλες οι συνταγές την ίδια επιτυχία!
Το κέικ Nutella σε κούπα των 90 δευτερολέπτων που ακολουθεί γίνεται σε 3 εύκολα βήματα!
- Δείτε επίσης: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Δύο πρόστιμα σε κατάστημα στην Καλλιθέα για χρέωση υψηλότερης τιμής και για παραπλάνηση
- Δείτε επίσης: Σαλμονέλα σε σουβλάκι με γύρο – To υλικό που οδήγησε σε ανάκληση
- Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη (ή κανονικό) που φουσκώνει μόνο του, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (τα περισσότερα είναι χωρίς γλουτένη, ελέγξτε αν χρειάζεται).
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέτουμε 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χτυπήσετε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε μια κούπα 435 ml (1 3/4 φλιτζάνι). Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας Nutella στο κέντρο του μείγματος. Ψήνετε στο μικροκύματα για 70 δευτερόλεπτα (60 δευτερόλεπτα εάν χρησιμοποιείτε κανονικό αλεύρι) ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ στην κούπα. Περιχύστε με κρέμα ή παγωτό και, στη συνέχεια, με σάλτσα σοκολάτας χωρίς γλουτένη και σερβίρετε.