Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μαγικό κέικ κούπας των 90 δευτερολέπτων! (βίντεο)

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο μαγικό κέικ κούπας των 90 δευτερολέπτων! (βίντεο)
spot_img

Σε 3 εύκολα βήματα

Όποιος εφηύρε το κέικ κούπας στα μικροκύματα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Δεν είναι περίεργο που έχει τόσο μεγάλη επιτυχία σε παιδιά και εφήβους που εντοπίζουν τις συνταγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο δεν έχουν όλες οι συνταγές την ίδια επιτυχία!

Το κέικ Nutella σε κούπα των 90 δευτερολέπτων που ακολουθεί γίνεται σε 3 εύκολα βήματα!

  1. Ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χωρίς γλουτένη (ή κανονικό) που φουσκώνει μόνο του, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ. Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (τα περισσότερα είναι χωρίς γλουτένη, ελέγξτε αν χρειάζεται).
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και προσθέτουμε 1 αυγό, 2 κουταλιές της σούπας γάλα και 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Χτυπήσετε μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε μια κούπα 435 ml (1 3/4 φλιτζάνι). Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας Nutella στο κέντρο του μείγματος. Ψήνετε στο μικροκύματα για 70 δευτερόλεπτα (60 δευτερόλεπτα εάν χρησιμοποιείτε κανονικό αλεύρι) ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ στην κούπα. Περιχύστε με κρέμα ή παγωτό και, στη συνέχεια, με σάλτσα σοκολάτας χωρίς γλουτένη και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο