Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα «Μητσομαγειρέματα» στο youtube ξετρελαίνουν Γερμανούς και Αμερικάνους

ΑρχικήΟικιακάΤα «Μητσομαγειρέματα» στο youtube ξετρελαίνουν Γερμανούς και Αμερικάνους
spot_img

cibum team


   Η γιαγιά Κούλα και η γιαγιά Τασούλα ήταν δυο Θρακιώτισσες, εξαιρετικές μαγείρισσες, που όλοι μιλούσαν για τα πιάτα τους. Η γειτονιά τους στην Κομοτηνή, όπου εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες από το 1922, μοσχοβολούσε πάντα. Η μια καλύτερη από την άλλη στην κουζίνα, είχαν ανακαλύψει τη νοστιμιά στις απλές συνταγές και άφησαν τη γνώση και τα μυστικά τους σε καλά χέρια. Υλικά και οδηγίες εκτέλεσης, γραμμένα σε κομμάτια χαρτιού φθαρμένα από το χρόνο ή και προφορικά, πέρασαν στην επόμενη γενιά, μέσω του εγγόνου τους Δημήτρη Τσολάκη.

Ο 40χρονος δεν ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική, δεν έχει στόχο το κέρδος ή μια μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα. Ωστόσο, από την αγάπη του για την πανδαισία και τη δύναμη των γεύσεων, δημιούργησε ένα κανάλι στο youtube και μία σελίδα, τα mitsomageiremata (Μητσομαγειρέματα), που …σαρώνει σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τους Γερμανούς χρήστες του youtube να ζητούν συνταγές για ελληνικά πιάτα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο «Μήτσος», (Δημήτρης Τσολάκης), υπάλληλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στη Κομοτηνή, που στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει τα πάντα ως ερασιτέχνης σεφ, εξήγησε πώς γεννήθηκαν τα Μητσομαγειρέματά του και πώς τα γεμιστά της γιαγιάς Τασούλας και τα κεφτεδάκια της γιαγιάς Κούλας έχουν εκατοντάδες ακολούθους και views.

«Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που αγαπούν όσο και εγώ τη μαγειρική, κάτι που ανακάλυψα μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα. Κατ’ αρχάς είναι οι Έλληνες που βλέπουν τις συνταγές μου, επόμενοι αριθμητικά -βάσει των δεδομένων που έχω στη διάθεσή μου- είναι οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Αμερικανοί και μάλιστα όχι μόνο Έλληνες ομογενείς! Πρόκειται για ξένους που έχουν έρθει στην Ελλάδα, δοκίμασαν την παραδοσιακή κουζίνα και θέλουν να φτιάξουν τα ίδια στα σπίτια τους», εξηγεί ο διαχείρισης της σελίδας και παρουσιαστής των βίντεο.

Η σχέση του Μήτσου με τη μαγειρική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία. Βοηθούσε τον πατέρα του στο ψήσιμο κρεάτων και τη μητέρα του στα υπόλοιπα φαγητά, πιάνοντας συχνά τις κουτάλες και προσθέτοντας στα κρυφά μπαχαρικά στις αναμμένες κατσαρόλες, όπως ο μικρός στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα». Η συνήθεια εξελίχθηκε, με αποτέλεσμα να δηλώνουν τυχεροί οι συμφοιτητές του στην Καβάλα, καθώς ήταν οι πρώτοι που δοκίμαζαν τα πιάτα του και από τους λίγους φοιτητές που απείχαν από τη fast food διατροφή, χάρη στα σπιτικά γεύματα του φίλου τους.

Αφορμή για να γίνει ακόμη πιο ενεργός και να μην μοιράζεται τις συνταγές του τηλεφωνικά με στενούς φίλους, στάθηκε ένα τηλεφώνημα στα μέσα Ιουνίου του 2016, με μία φίλη από μακριά, που του ζητούσε τη συνταγή για τα κεφτεδάκια της γιαγιάς του. «Ξεκίνησα να της λέω τη συνταγή… Κιμάς, κρεμμύδι… και πριν τελειώσω τα υλικά, μου ήρθε στο μυαλό μου η ιδέα. Αντί να υπαγορεύσω τη συνταγή στη φίλη μου, τη βιντεοσκόπησα και το ίδιο έκανα και με πολλές από τις συνταγές των γιαγιάδων μου. Στη συνέχεια τις ανέβασα στο YouTube, δημιούργησα την εκπομπή μαγειρικής “Μητσομαγειρέματα” και την αντίστοιχη ιστοσελίδα www.mitsomageiremata.gr , και από την απήχησή της συνειδητοποίησα τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για τα απλά ελληνικά πιάτα», λέει ο κ. Τσολάκης, ο οποίος μάλιστα απαντά σε ερωτήσεις των ακολούθων του, ενώ στα δύσκολα, παρεμβαίνει με …βιντεοκλήση!

Φυσικά, στο εγχείρημά του τον βοήθησε καθοριστικά η επαγγελματική του ιδιότητα ως Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής (ΤΕ) και η εξοικείωσή του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (YouTube, Facebook, Instagram, Twitter). Ήδη περισσότερες από ογδόντα παραδοσιακές ελληνικές συνταγές έχουν μπει σε πολλά σπίτια χάρη στις απλές οδηγίες του.

Πηγή:ΑΠΕ

Δείτε: Η Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα της σιόρας Θεόπλαστης 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru 

 Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό. 

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Δείτε: Νέα έρευνα: σαλάτες και φρούτα διώχνουν το άγχος  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Εστίαση: ο Χαρδαλιάς προειδοποιεί για το «αντάρτικο» στο θέμα της μουσικής 

Δείτε: Απίστευτο: το καρπούζι υπήρξε σύμβολο ρατσισμού! 

Δείτε: Nοθεία φέτας: Ο πρόεδρος της ΔΟΦ Ιωάννης Βιτάλης ξεκαθαρίζει τη θέση του  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο