Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικά είναι απαραίτητο να ανακατεύουμε συνέχεια το ριζότο κατά το μαγείρεμα;

ΑρχικήΟικιακάΤελικά είναι απαραίτητο να ανακατεύουμε συνέχεια το ριζότο κατά το μαγείρεμα;
spot_img

Πώς θα φτιάξετε το ιδανικό πιάτο χωρίς να εξαντληθείται πάνω από την κατσαρόλα

Δεν είναι λίγοι οι σεφ που υποστηρίζουν ότι το μυστικό για τέλειο ριζότο είναι το μαγείρεμά του σιγανή φωτιά και με συνεχές ανακάτεμα. Πόσο όμως ένας μάγειρας μπορεί να μείνει πάνω από το σκεύος και να ανακατεύει;

- Advertisement -

Μιλώντας στο Food & Wine , ο Ιταλός σεφ Αντόνιο Σαλβατόρε, ο οποίος διευθύνει το εστιατόριο Rampoldi στο Μόντε Κάρλο, είπε ότι το συνεχές ανακάτεμα είναι τσάμπα παίδεμα!

«Είναι πολύ καλύτερο να ανακατεύετε μία φορά κάθε 30 δευτερόλεπτα και να εμπιστεύεστε τη διαδικασία βρασμού να κάνει τη δουλειά της», λέει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, το πολύ ανακάτεμα του μείγματος μπορεί να καταστρέψει την υφή του. Ο στόχος είναι να βεβαιωθείτε ότι το ριζότο βράζει απαλά, πράγμα που μπορείτε να διαπιστώσεται όταν βλέπετε τους κόκκους του να κινούνται μόνοι τους. Δηλαδή αρκεί να αποτρέψετε τη δημιουργία κρούστας στη βάση της κατσαρόλας…

Επιπλέον, για απίστευτα απαλό ριζότο, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε και το εργαλείο με το οποίο ανακατεύετε το ρύζι. Το ιδανικότερο είναι ο “ξύλινος αναδευτήρας”, ή “ξύλινη κουτάλα για χυλούς” ή “ξύλινο ανακατευτήρι”, ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο ξύλινο μαγειρικό εργαλείο, που χρησιμοποιείται κυρίως για το ανακάτεμα χυλών, όπως η βρώμη, αλλά και για σούπες και σάλτσες. Έχει μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα, συνήθως με μια ελαφρώς πιο φαρδιά άκρη, κάτι που το κάνει ιδανικό για να ανακατεύει χωρίς να δημιουργεί σβόλους.

Το συγκεκριμένο εργαλείο είναι εξαιρετικό και για ριζότο, καθώς σπάει τους κόκκους σε μικρότερα κομμάτια για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Σας επιτρέπει επίσης να φτάσετε στις γωνίες του μαγειρικού σκεύους που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι μπορεί να προκαλέσει στα αυτιά σας η καθημερινή χρήση ακουστικών – Ειδικός εξηγεί

Γιατί είναι σημαντικό να τηρούνται βασικοί κανόνες καθαριότητας και χρήσης.

Φράουλες με 24 διαφορετικά φυτοφάρμακα – Εργαστηριακή δοκιμή του Il Salvagente

Οι φράουλες συγκαταλέγονται στα κορυφαία φρούτα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικές ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα