Το τέλειο υποκατάστατο για όλους εκείνους που έχουν αποφασίσει να ζουν χωρίς γαλακτοκομικά αλλά θέλουν τη σοκολάτα τους χωρίς συμβιβασμό γεύσης και ποιότητας
Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σοκολάτα, η οποία περιέχει συχνά γαλακτοκομικά, η vegan σοκολάτα είναι μια εναλλακτική λύση που απευθύνεται σε όσους ακολουθούν έναν βίγκαν τρόπο ζωής και προσφέρει έναν γευστικό τρόπο για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες για γλυκά, ενώ τηρείτε τις φιλικές προς το περιβάλλον αξίες.
Τι είναι οι vegan σοκολάτες;
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη αντίληψη ότι η vegan σοκολάτα είναι ίδια με την κανονική σοκολάτα μείον τα γαλακτοκομικά. Λοιπόν, αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Η Vegan σοκολάτα παρασκευάζεται από έναν συνδυασμό φυτικών συστατικών που παράγουν την ίδια κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση με τη συμβατική σοκολάτα, αλλά δεν έχει ζωικά προϊόντα.
Από τι είναι φτιαγμένες οι vegan σοκολάτες;
Η Vegan σοκολάτα αποτελείται κυρίως από σκόνη κακάο ή κόκκους κακάο. Τα στερεά γάλακτος που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή σοκολάτα αντικαθίστανται με άλλα συστατικά όπως το φυτικό γάλα ( γάλα αμυγδάλου ) για να αποκτήσουν αυτή την κρεμώδη αίσθηση στη vegan σοκολάτα.
- Δείτε επίσης: Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής της μοντέρνας υπερτροφής
- Δείτε ακόμη: Το απλό κόλπο με το σπίρτο για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια
Πώς μπορείτε να φτιάξετε vegan σοκολάτα στο σπίτι
Υλικά:
1 φλιτζάνι βούτυρο κακάο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
⅔ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
6-8 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή σιρόπι αγαύης)
1-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
⅛ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι
Οδηγίες
- Βάζετε περίπου 2.50 εκατοστά νερό σε μια κατσαρόλα και βάζετε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα γυάλινο μπολ μέσα στην κατσαρόλα.
- Βράστε το νερό χρησιμοποιώντας μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο βούτυρο κακάο στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως (περίπου 5 λεπτά).
- Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σταδιακά μέχρι να ενωθούν καλά.
- Αφαιρέστε προσεκτικά το μπολ από τη φωτιά.
- Ρίξτε το μείγμα στα φορμάκια της επιλογής σας και αφήστε το υλικό να δέσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει
- Απολαύστε το!
- Δείτε επίσης: Σταφύλια όλον τον χρόνο τίγκα στα φυτοφάρμακα – Έρευνα
Το τέλειο υποκατάστατο για όλους εκείνους που έχουν αποφασίσει να ζουν χωρίς γαλακτοκομικά αλλά θέλουν τη σοκολάτα τους χωρίς συμβιβασμό γεύσης και ποιότητας.