Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα πρόσθετα στα τρόφιμα

ΑρχικήΟικιακάΤι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα πρόσθετα στα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Μια νέα έρευνα στη Γερμανία δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα πρόσθετα στα τρόφιμα.

Παράλληλα, οι περισσότεροι εκφράζουν άγνοια για το τι αντιπροσωπεύει το καθένα.

Τα πρόσθετα τροφίμων είναι πολύ συνήθη στα επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά. Αυτό αφορά από χρώματα, που επηρεάζουν τη εμφάνισή τους, από συντηρητικά, που επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους στα ράφια, αλλά και ενισχυτικά γεύσης, για να γίνει το προϊόν πιο ελκυστικό από γευστικής άποψης.

Στην Ευρώπη τα πρόσθετα αξιολογούνται και όταν κρίνονται ασφαλή, παίρνουν έναν αριθμό «Ε». Ωστόσο, οι αριθμοί «Ε» μπαίνουν και στα φυσικά πρόσθετα, με αποτέλεσμα να μπερδεύονται οι καταναλωτές, οι οποίοι σε γενικές γραμμές πιστεύουν ότι καλό είναι να αποφεύγονται τα τρόφιμα με πρόσθετα «Ε».

Από τους 1.015 συμμετέχοντες στην έρευνες, πάνω από μισοί (55%) είπαν ότι προσπαθούν να αποφεύγουν συγκεκριμένα πρόσθετα, όταν αγοράζουν τρόφιμα. Αντίθετα, ένα ποσοστό 40% δήλωσε ότι δεν το επηρεάζει ιδιαίτερα στις αποφάσεις του η παρουσία πρόσθετων στα τρόφιμα.

Αυτοί που προσπαθούν να τα αποφύγουν στα τρόφιμα, που αγοράζουν, είπαν πως κυρίως αποφεύγουν τα ενισχυτικά γεύσης, τα γλυκαντικά και τα χρώματα. Ακολουθούν στη λίστα τα συντηρητικά και οι γαλακτωματοποιητές.

Παράλληλα, αρκετοί καταναλωτές απάντησαν ότι αναζητούν στα τρόφιμα συγκεκριμένα πρόσθετα, με πρώτες τις βιταμίνες, δεύτερα τα μεταλλικά στοιχεία και τρίτες στη σειρά τις πρωτεΐνες.

Σχετικά με το ποια πρόσθετα τροφίμων τους προκαλούν ανησυχία, η πλειοψηφία απάντησε τo όξινο γλουταμικό νάτριο ή γλουταμικό μονονάτριο (E621). Ακολουθούν η ασπαρτάμη (Ε951) και η λεκιθίνη (Ε 322).

 
Πηγή: beveragedaily.com/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα