Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι τρώνε οι αστροναύτες…

ΑρχικήΟικιακάΤι τρώνε οι αστροναύτες…
spot_img

cibum team

 Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πολλά πειράματα καλλιέργειας φυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Κάποια στιγμή μάλιστα οι αστροναύτες καλλιέργησαν εκεί κάποια λαχανικά τα οποία και κατανάλωσαν. Πριν από λίγες μέρες το πλήρωμα γεύτηκε το κινεζικό λάχανο μποκ τσόι αλλά και ένα είδος σιναπιού.

Τα δύο φυτά καλλιέργησε ο αστροναύτης Μάικλ Χόπκινς που χρησιμοποίησε μια νέα τεχνική. Επίσης τα δύο φυτά αναπτύσσονταν για 64 μέρες που είναι χρόνος ρεκόρ για καλλιέργειες στον διαστημικό σταθμό. Το μποκ τσόι είχε αρχίσει μάλιστα να ανθίζει ως μέρος του αναπαραγωγικού του κύκλου. O Χόπκινς αφού συνομίλησε με έναν από τους ειδικούς της NASA στην καλλιέργεια φυτών στο Διάστημα άρχισε να χρησιμοποιεί ένα μικρό πινέλο για να γονιμοποιεί τα άνθη του φυτού.

Στο επόμενο φορτίο που θα φτάσει στον διαστημικό σταθμό θα υπάρχουν σπόροι φρούτων σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθούν και αυτά εκεί ώστε οι αστροναύτες εκτός από τα έτοιμα γεύματα που καταναλώνουν να εμπλουτίσουν την διατροφή τους με φρέσκες και πιο θρεπτικές τροφές.

Στον διεθνή διαστημικό σταθμό καλλιεργούνται φυτά που βασίζονται σε επαναστατικές μεθόδους με χρήση τεχνητού φως, χωρίς πότισμα κ.α. Έχουν εντοπισθεί περίπου 150 είδη λαχανικών που έχει διαπιστωθεί ότι μπορούν να καλλιεργηθούν σε διαστημικές συνθήκες. Όπως είναι ευνόητο η παρουσία φρέσκων τροφίμων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην προσπάθεια του ανθρώπου να κατακτήσει το Διάστημα. Οι επανδρωμένες αποστολές που σχεδιάζονται για τον Άρη θα έχουν μεγάλη διάρκεια και θα πρέπει τα πληρώματα να έχουν πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο