Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
19.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Άνοδος της ζήτησης για vegan αυγά στις ΗΠΑ εν μέσω έλλειψης και αυξημένων τιμών

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΆνοδος της ζήτησης για vegan αυγά στις ΗΠΑ εν μέσω έλλειψης και αυξημένων τιμών
spot_img

Eυκαιρία για επέκταση της αγοράς φυτικών προϊόντων.

Η ζήτηση για vegan αυγά στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται ραγδαία, καθώς η έλλειψη παραδοσιακών αυγών και οι τιμές-ρεκόρ οδηγούν τους καταναλωτές προς φυτικές εναλλακτικές λύσεις. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την αγορά φυτικών προϊόντων να επεκταθεί, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

- Advertisement -

Η εταιρεία Eat Just, με το προϊόν JUST Egg, πρωτοστατεί στην κατηγορία των vegan αυγών. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Josh Tetrick, ανέφερε ότι οι πωλήσεις του προϊόντος αυξήθηκαν πενταπλάσια τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το 56% των καταναλωτών επανήλθε για επαναγορά.

Το JUST Egg, που βασίζεται σε φασόλια mung, είναι πλέον διαθέσιμο σε μεγάλες αλυσίδες όπως η Walmart και η Whole Foods και σε ορισμένα καταστήματα είναι η μοναδική επιλογή αυγών στα ράφια.

Η Eat Just εργάζεται για τη μείωση του κόστους παραγωγής, βελτιώνοντας τη διαδικασία εξαγωγής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα. Παράλληλα, η βρετανική εταιρεία Crackd, κορυφαία στην αγορά vegan αυγών στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στις ΗΠΑ το 2025. Το ντεμπούτο της θα γίνει στην έκθεση Natural Product Expo West στην Καλιφόρνια, τον Μάρτιο, με τα προϊόντα της να αναμένονται σύντομα στα σούπερ μάρκετ.

Η έλλειψη αυγών αποδίδεται κυρίως στην επιδημία της γρίπης των πτηνών, που οδήγησε στη θανάτωση εκατομμυρίων πτηνών. Οι τιμές για μια δωδεκάδα αυγών αυξήθηκαν στα 4,95 δολάρια, σχεδόν διπλάσιες από τον Ιανουάριο του 2024. Η κατάσταση αυτή ενισχύθηκε από την εμφάνιση του στελέχους D1.1 του ιού H1N1, που μεταπήδησε από τα άγρια πτηνά στα θηλαστικά και εντοπίστηκε στο πρώτο ανθρώπινο κρούσμα στη Νεβάδα.

Όπως τόνισε ο Tetrick, η έλλειψη αυγών προσφέρει στην αγορά φυτικών προϊόντων την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας πιο βιώσιμες και ασφαλείς επιλογές.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα