Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι

ΑρχικήΟικιακάΥγιεινό σνακ για παιδιά: Τσιπς λαχανικών στο σπίτι
spot_img

cibum team

Εσείς θέλετε να δώσετε ένα υγιεινό σνακ στα παιδιά, τα ίδια ζητούν… πατατάκια.

Γιατί να μη λήξει η «μάχη» με ισοπαλία; Όπως… τα σπιτικά τσιπς λαχανικών!

 Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη.

Αρχικά παίρνετε τα λαχανικά της αρεσκείας σας: κολοκυθάκια, γλυκοπατάτες, παντζάρια, πατάτες, κλπ.

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Απλώνετε δύο αντικολλητικά χαρτιά σε ένα ταψί.

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.

Απλώνετε τις φέτες σε ρολό χαρτίκαι απλώνετε από πάνω τους αλάτι. Αφήνετε για περίπου 15 λεπτά για να φύγει η έξτρα υγρασία.

Αμέσως μετά σκουπίζετε την υγρασία με έξτρα ρολό χαρτί και μεταφέρετε τις φέτες λαχανικών στο ταψί.

Ψεκάζετε με ελαιόλαδο ή κάτι εναλλακτικό (πχ. έλαιο αβοκάντο)και ψήνετε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζετε τις φέτες και ψήνετε άλλα 15 λεπτά.

Ψήνετε για άλλα 5 ή 10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε τα chips.

Καλή απόλαυση!

Προσοχή: Αν αναμείξετε διάφορα λαχανικά, υπάρχει πιθανότητα κάποια να είναι έτοιμα νωρίτερα από τα άλλα. Ελέγχεται και βγάζετε όσα είναι έτοιμα.

Πηγή: wholefully.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα