Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Γιατί τα πατατάκια στο αεροπλάνο φουσκώνουν; Το Cibum απαντά σε αναγνώστη

Φωτογραφικό υλικό εν... πτήσει με φουσκωμένα πατατάκια.

“Ψεύτικα” τρόφιμα: Κατάργηση όσων μας φέρνουν χαρά και ζωντάνια

Mια ζωή χωρίς καφέ και χωρίς κρέας.

 Ερευνητές έφτιαξαν σοκολάτα «ολικής αλέσεως» – Κατατέθηκε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Η νέα σοκολάτα χρησιμοποιεί τα υποπροϊόντα του κακάο ως υποκατάστατο της ζάχαρης σε σκόνη, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αυξάνοντας τη θρεπτική αξία του προϊόντος.

Τα άγνωστα αλλά απαραίτητα food stories

Πως η προώθηση τροφίμων μπορεί να γίνει μία πολύ "εύκολη υπόθεση".

Άμεση η λήξη συναγερμού για τα μύδια στην Αιδηψό

Ασφαλή τα μύδια στην Αιδηψό αποφάνθηκε η Περιφέρεια μόλις 24 ώρες μετά την απαγόρευση λόγω ανίχνευσης διάτομων του γένους πάνω από το όριο επιφυλακής για την Pseudonitzschia στην θαλάσσια περιοχή.

Οικιακά ψυγεία: Το άγνωστο μεγάλο λάθος που μπορεί να πληρώσουμε πολύ ακριβά

Σύγχρονες γνώσεις για τους κρυογονικούς μικροοργανισμούς και την ασφάλεια των τροφίμων στα ψυγεία.

Τι θα πάθετε αν καταναλώσετε σκουριά κατά λάθος;

Πως να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα σκεύη.

Επαναστατική τεχνική: Aνίχνευση παθογόνων στα θαλασσινά σε μόλις 30 λεπτά!

Οι επιστήμονες έχουν πρωτοπορήσει σε μια επαναστατική τεχνική ανίχνευσης ενός βακτηρίου που ευθύνεται για πολυάριθμες τροφιμογενείς ασθένειες.

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα τα εστιατόρια είναι γεμάτα ποντίκια και κατσαρίδες – Λουκέτο σε 21 εστιατόρια μόνο τον Απρίλιο

Αριθμός ρεκόρ εντολών κλεισίματος σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Άρωμα Βανίλιας: Φυσική βανιλίνη από ένα ένζυμο – Νέα επιστημονική ανακάλυψη

Ερευνητές αναπτύσσουν ένζυμο που μπορεί να μετατρέψει το φερουλικό οξύ από φυτικά απόβλητα σε βανιλίνη - την κλασική ένωση με γεύση βανίλιας.

Τα λάθη του Ancel Keys μας στοιχειώνουν ακόμα…

To λάθος της "lipid-heart hypothesis".

Η φάβα αιτία θανάτου 4 ασθενών σε αιμοκάθαρση σε νοσοκομείο της Φινλανδίας

Επιδημία λιστερίωσης σε νοσοκομείο της Φινλανδίας που συνδέεται με ένα προϊόν φάβας.

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες συσκευασίες τροφίμων σύμφωνα με στοιχεία RASFF 8 ετών – Έρευνα του ΑΠΘ

Σοβαρές ειδοποιήσεις για υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα στην ΕΕ από το RASFF, από το 2012 έως το 2019.

Συνταγές μαγειρικής σε συσκευασίες τροφίμων – Γιατί ακόμα… “ζουν και βασιλεύουν”

Αμέτρητα site με συνταγές, πολλές εκπομπές και youtube βίντεο μαγειρικής, ατελείωτα stories σε Instagram και tiktok αλλά η συνταγή στην συσκευασία είναι ακλόνητος θεσμός!

Αλουμινόχαρτο και αλουμίνιο στην κουζίνα: Ένας υποτιμημένος κίνδυνος – Η Πανεθνική εκστρατεία ενημέρωσης της Ιταλίας

Πως η λανθασμένη χρήση αλουμινόχαρτου και αλουμινίου στην κουζίνα μπορεί να προκαλέσει κινδύνους.

Κι όμως το αποθηκευμένο αλεύρι μπορεί να εκραγεί!

Το αποθηκευμένο αλεύρι αιτία έκρηξης σε εργοστάσια ανά τον κόσμο.

Είναι επιβλαβή τα πράσινα σημάδια στο μπέικον; Οι επιστήμονες τροφίμων απαντούν

Ερευνητές διερεύνησαν που οφείλεται το πράσινο χρώμα που παρατηρείται μερικές φορές στο μπέικον και εάν είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Από το κρέας εργαστηρίου στην… σοκολάτα εργαστηρίου!

Η κλιματική αλλαγή φέρνει στο προσκήνιο νέες λύσεις για να αντιμετωπιστεί η μείωση της παραγωγής κακάο.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο