Η Υγιεινολόγος, MSc Επιστημών Τροφίμων Μαρία Χαιρετάκη, αναλύει τις σημαντικές οικονομικές και λειτουργικές επιβαρύνσεις στη βιομηχανία τροφίμων, κυρίως λόγω των απαιτήσεων συμμόρφωσης αλλά κα στους καταναλωτές καθώς αναμένονται αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.
Το παράδειγμα της Βρετανίας όπου τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για την ασφάλεια τροφίμων δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στα εστιατόρια, απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα
Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης υποδηλώνουν ότι η παρακολούθηση των λυμάτων θα μπορούσε να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών στις αρχές δημόσιας υγείας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα πιστοποίησης EQA Hellas Γεώργιος Ριζόπουλος, μίλησε στο Cibum και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παγκόσμια βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει από 26 Οκτωβρίου και θα ενισχύει τη διαφάνεια στους φορείς πιστοποίησης.
Ο Κώστας Κουτσουμανής είναι Καθηγητής, Δ/ντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων και Δ/ντής του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ.