Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Τα φονικά μήλα – Οι 7 νεκροί και οι 35 τροφικές δηλητηριάσεις από μήλα μολυσμένα με λιστέρια

Κρούσματα λιστερίωσης από μήλα λόγω μόλυνσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας.

Το greenwashing και η υποκρισία

Τα χάρτινα καλαμάκια σώζουν τον πλανήτη...

Νοθεία μελιού και ελαιολάδου στην Ευρώπη – Η νέα έκθεση του ACN για το 2023

Η νοθεία και η παραποίηση προϊόντος είχε τις περισσότερες ειδοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Προειδοποίησης και Συνεργασίας (ACN) το 2023.

Ψύξη του φαγητού μετά το μαγείρεμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μην αρρωστήσετε

Ο πιο σωστός και ασφαλής χειρισμός των τροφίμων που δεν καταναλώνονται μετά το μαγείρεμα.

Σουπερμάρκετ: Οι κρυφές παγίδες που μας οδηγούν σε περισσότερες αγορές

Πώς να αποφεύγετε τις "παγίδες" των σουπερμάρκετ.

Η πλαστική “πανούκλα” και οι ευθύνες της βιομηχανίας τροφίμων

Η μείωση της χρήσης πλαστικών στο επίκεντρο.

Ο αντίκτυπος του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2023/1115 στη Βιομηχανία Τροφίμων & στους καταναλωτές – Της Μ. Χαιρετάκη

Η Υγιεινολόγος, MSc Επιστημών Τροφίμων Μαρία Χαιρετάκη, αναλύει τις σημαντικές οικονομικές και λειτουργικές επιβαρύνσεις στη βιομηχανία τροφίμων, κυρίως λόγω των απαιτήσεων συμμόρφωσης αλλά κα στους καταναλωτές καθώς αναμένονται αυξήσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Ελληνικά εστιατόρια: Ποιο αντέχει δημόσια βαθμολόγηση για υγιεινή και ασφάλεια;

Το παράδειγμα της Βρετανίας όπου τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων για την ασφάλεια τροφίμων δημοσιοποιούνται και αναρτώνται στα εστιατόρια, απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα

Το χοιρινό είναι λευκό ή κόκκινο κρέας;

Η διαμάχη και το τελικό συμπέρασμα για το εάν το χοιρινό πρέπει να κατατάσσεται στα λευκά ή στα κόκκινα κρέατα.

Παιδική παχυσαρκία: Μια απλή εξέταση αίματος προειδοποιεί για πιθανές καρδιομεταβολικές επιπλοκές

Η σημασία της έγκαιρης παρέμβασης στα παιδιά με παχυσαρκία, για να αποτραπεί ο κίνδυνος διαβήτη και καρδιακών παθήσεων στην ενήλικη ζωή τους.

Έγκαιρη ανίχνευση τροφιμογενών ασθενειών μέσω της παρακολούθησης των λυμάτων

Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης υποδηλώνουν ότι η παρακολούθηση των λυμάτων θα μπορούσε να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση για κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών στις αρχές δημόσιας υγείας.

Ετικέτες τροφίμων: Άλλο το αλάτι και άλλο το νάτριο!

Πρακτικές οδηγίες για να διαβάζετε σωστά την περιεκτικότητα των τροφίμων σε αλάτι

Γ. Ριζόπουλος (EQA Hellas): “Αμεροληψία, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα κορυφαίες μας προτεραιότητες”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του φορέα πιστοποίησης EQA Hellas Γεώργιος Ριζόπουλος, μίλησε στο Cibum και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παγκόσμια βάση δεδομένων που θα λειτουργήσει από 26 Οκτωβρίου και θα ενισχύει τη διαφάνεια στους φορείς πιστοποίησης.

Η διατροφική αξία του Ελληνικού γιαουρτιού

Το γιαούρτι μπορεί να ενισχύσει τον κορεσμό και μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της ενεργειακής πρόσληψης.

Σκόρδο: Το χειρότερο σημείο αποθήκευσης που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση

Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης σκόρδου σύμφωνα με επιστήμονες τροφίμων.

O καθηγητής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Κουτσουμανής, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της EFSA

Ο Κώστας Κουτσουμανής είναι Καθηγητής, Δ/ντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων και Δ/ντής του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Ασκορβικό οξύ σε ψάρια για την παράταση διάρκειας ζωής – Επιστημονικό πείραμα

Η προσθήκη ασκορβικού οξέος βελτιώνει τη μικροβιολογική ποιότητα και τη διάρκεια ζωής των φιλετών σκουμπριού που είναι αποθηκευμένα σε πάγο.

Η Κάρλα και η ανύπαρκτη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος

Πως το περιβάλλον επηρεάζει τη τροφική αλυσίδα.

Τέλος εποχής: Η Tupperware, η εταιρεία με τα φημισμένα τάπερ κατέθεσε αίτηση πτώχευσης

Οι αιτίες πίσω από την πτώση της πιο δημοφιλούς μάρκας οικιακών πλαστικών σκευών παγκοσμίως.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο