Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Editor Picks

ΑρχικήPicksEditor Picks

Πρέπει να πετάμε το υγρό που υπάρχει στην επιφάνεια του συσκευασμένου γιαουρτιού;

Ή μήπως να το ανακατεύουμε με το γιαούρτι;

Ελληνικά εστιατόρια εναντίον πανηγυριών: “θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”

Τα πανηγύρια θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ευνοούν, παραοικονομία και αθέμιτο ανταγωνισμό, με την ανοχή των Δήμων σύμφωνα με το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης.

Η ματαιότητα των φαρμάκων απώλειας βάρους

Φάρμακα μια ζωή ή taking meds for life.

Τρεις κορυφαίοι τρόποι για να κόψετε το κάπνισμα

Επιστημονική ανασκόπηση της Society for the Study of Addiction (Εταιρεία για τη μελέτη του εθισμού) για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διακοπής του καπνίσματος

Δυο κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης με εννέα θύματα στο ίδιο εστιατόριο στο Χονκ Κονγκ

Θετικοί στο βακτήριο Vibrio parahaemolyticus βγηκαν οι ασθενείς.

Επείγουσα ειδοποίηση για θανατηφόρα βότκα με βιομηχανικό διαλύτη σε Βρετανία και Σκωτία

Σοβαρός κίνδυνος από νοθευμένη βότκα που πωλείται - Περιέχει ισοπροπυλική αλκοόλη.

Η αθέατη πλευρά γεωργίας και κτηνοτροφίας

Η γεωργία και η κτηνοτροφία εν έτει 2024.

ΕΕ: Ο προτεινόμενος κανονισμός για αλλαγή των ορίων Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

O νέος προτεινόμενος κανονισμός της ΕΕ, που τροποποιεί το παράρτημα με τα όρια για τη Listeria monocytogenes και στην ελληνική γλώσσα.

Θήκες Νικοτίνης: Η νέα απειλή καπνίσματος που όμως ελάχιστοι μπορούν να τις αναγνωρίσουν

Έρευνα δείχνει ότι μόνο 1 στους 4 ενήλικες θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα σακουλάκια νικοτίνης αν τα έβλεπε, αλλά η δημοτικότητά τους εκτοξεύεται στα ύψη.

Μάρκετινγκ “άσχημων τροφίμων”: Πως μπορεί να βελτιωθεί η πρόθεση αγοράς των καταναλωτών

Αύξηση των προθέσεων αγοράς για μη βέλτιστα προϊόντα: Σύγκριση πιθανών στρατηγικών μάρκετινγκ.

Υπουργείο Αγροτικής (υπo)ανάπτυξης

Τα σοβαρά προβλήματα του ΥΠΑΑΤ.

Επενδυτές 13 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πιέζουν για μείωση των αντιβιοτικών στην τροφική αλυσίδα

Η μικροβιακή αντοχή (AMR), αναγνωρίζεται ως συστημικός κίνδυνος παρόμοιος με τον COVID-19 και την οικονομική κρίση του 2008.

Γιατί τα ψάρια έχουν μικρύνει – Δηλώσεις του μεγαλύτερου ιχθυολόγου όλων των εποχών

Ο καθηγητής αλιευτικής βιολογίας Daniel Pauly εξηγεί γιατί τα τελευταία χρόνια τα ψάρια είτε έχουν μικρύνει είτε γίνονται "πρόσφυγες".

Ζαμπόν στο τοστ και διαβήτης τύπου 2

Μόνο δύο φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη κατά 15%.

Παγωτό από γάλα αλόγου… Seriously?

Βελτιώνοντας την διατροφική αξία του γάλακτος.

Νερό: Πόσα μικροπλαστικά πίνετε; Φορητή, οικονομική και εύχρηστη συσκευή μπορεί να μετρήσει τα μικροπλαστικά

Οικονομική και ασύρματη φορητή συσκευή για γρήγορο και ευαίσθητο ποσοτικό προσδιορισμό μικρο/νανοπλαστικών.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

Οικιακές μεμβράνες: Ποιες είναι επικίνδυνες και ποιες πρέπει να επιλέγετε

Ποιες μεμβράνες κουζίνας περιέχουν επικίνδυνες ουσίες και ποιες όχι.

Σαλμονέλα σε μαρούλι: Η κλιματική αλλαγή και η υψηλή υγρασία “βοηθά” στην ανάπτυξη του παθογόνου – Επιστημονική μελέτη

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο τροφιμογενούς ασθένειας από ωμά προϊόντα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ημέρα Σταθμός για την μικροβιολογία τροφίμων – Δημοσιεύτηκε η μεγαλύτερη έρευνα για το “μικροβίωμα των τροφίμων”

Ιταλοί ερευνητές ανέπτυξαν μια βάση δεδομένων για το «μικροβίωμα των τροφίμων» αναλύοντας την αλληλουχία των μεταγονιδιωμάτων 2.533 διαφορετικών τροφίμων.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο