Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
Διαδικτυακό Σεμινάριο της TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr με εισηγητή τον Νίκο Γδοντέλη.
Ώρες διεξαγωγής: 14:00 – 17:00
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 19 Νοεμβρίου (κωδ. 09097502294)
Κόστος σεμιναρίου: 220€ . Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Δηλώστε Συμμετοχή
Γενικές Πληροφορίες
Παρακολουθώντας το σεμινάριο Food Defence, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς τo Food Defence Plan – FDP, σε επιχειρήσεις τροφίμων, καταστήματα λιανικής τροφίμων και επιχειρήσεις εστίασης.
Περιεχόμενο
Το Food Defence Advanced Training Course εντάσσεται στο πλαίσιο του cibumLEARNING* και παρέχονται πληροφορίες για τα ακόλουθα:
- Τι είναι Food Defence (Άμυνα Τροφίμων);
- Τι θεωρείται κακόβουλη πράξη και δολιοφθορά στα τρόφιμα, την εφοδιαστική αλυσίδα και την μαζική εστίαση;
- Κατανοώντας τον δράστη: κίνητρα, ευκαιρίες και τρόποι
- Μελέτες περιπτώσεων αποτυχίας Άμυνας Τροφίμων – περιστατικά δολιοφθοράς
- Μέθοδοι αξιολόγησης πιθανότητας έκφρασης κακόβουλων πράξεων και εκτίμησης ευπάθειας (TACCP, CARVER+Shock, FDA Food Defence Plan Builder-FDPB)
- Σχηματισμός Ομάδας Άμυνας Τροφίμων / χαρτογράφηση επικινδυνότητας
- Στρατηγικές Άμυνας Τροφίμων και μετριασμού του κινδύνου από κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά
- Αρχές Ανάπτυξη μελέτης ΤACCP (threat assessment and critical control point plan)
- Food Defence Plan Builder
- Απαιτήσεις για την Άμυνα Τροφίμων κατά GFSI, USDA, FDA (FSMA-International Adulteration Rule) και PAS 96:2017.
Στόχοι Σεμιναρίου
Με την ολοκλήρωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:
- Προσδιορίσει πιθανά αναδυόμενα ζητήματα Άμυνας Τροφίμων
- Αναπτύξει και εφαρμόσει πλάνου Threat Assessment and Critical Control Point (TACCP) (στρατηγικές για την αποφυγή έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά)
- Προσδιορίσει και να μετριάσει τα τρωτά σημεία Άμυνας Τροφίμων σε διαδικασίες, εγκαταστάσεις, υλικά και προϊόντα
- Εφαρμόσει στρατηγικές μετριασμού σύμφωνα με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, ενδυναμώνοντας την Άμυνα Τροφίμων
- Περιηγηθεί στους διαθέσιμους διαδικτυακούς πόρους και πηγές για να έχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και εργαλεία για βελτίωση της ευαισθητοποίηση σχετικά με τους προηγούμενους, υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους Άμυνας Τροφίμων
- Αναπτύξει και εφαρμόσει μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση ευπάθειας Άμυνας Τροφίμων, όπως απαιτείται από όλα τα βασικά πρότυπα πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Σχεδιάσει ένα σχέδιο Άμυνας Τροφίμων με συμμόρφωση διεθνή πρότυπα
- Nα χρησιμοποιεί το λογισμικό Food Defence Plan Builder
Απευθύνεται σε
- Στελέχη και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων
- Υπεύθυνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
- Στελέχη τμημάτων αγορών επιχειρήσεων τροφίμων, λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης
- Συμβούλους Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
- Φοιτητές και σπουδαστές Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Εισηγητής
Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.